Bursele europene au inregistrat o scadere ieri, dupa ce Rezerva Federala americana si-a intensificat ingrijorarea potrivit careia economia va scadea, iar inflatia va accelera. BHP Billiton, cea mai mare companie miniera de pe glob, si BP, al doilea m
Bursele europene au inregistrat o scadere ieri, dupa ce Rezerva Federala americana si-a intensificat ingrijorarea potrivit careia economia va scadea, iar inflatia va accelera. BHP Billiton, cea mai mare companie miniera de pe glob, si BP, al doilea mare producator de petrol din Europa, au avut de suferit dupa ce pretul cuprului a atins un record negativ al ultimelor sase luni, iar pretul titeiului a scazut miercuri la minimul ultimelor 20 de luni.
Totodata, actiunile Volkswagen si DaimlerChrysler au intrat pe o panta descendenta dupa ce vanzarile de pe piata auto americana au scazut in decembrie 2006.
"Investitorii nu au fost incantati de faptul ca Fed a subliniat pericolul inflatiei", a declarat Christoph Berger, citat de Bloomberg, care ajuta la managementul a 75 de miliarde de dolari, la Cominvest Asset Management, in Frankfurt.
Indicele Dow Jones Stoxx 600 a pierdut 0,6%, atingand valoarea de 367.66 de puncte la ora 11.17 a.m., in Londra. De asemenea, indicele Stoxx 50 a scazut cu 0,4 procente, iar indicele Euro Stoxx 50, aplicabil celor 13 state din zona euro, s-a depreciat cu 0,7 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.