Pentru Claudia Udriste din Odorheiul Secuiesc. Pentru acei pensionari care, in urma recalcularii, au obtinut punctaje medii anuale sensibil mai mici sau mai mici decat cele corespunzatoare pensiilor aflate in plata anterior recalcularii, cresterea va
Pentru Claudia Udriste din Odorheiul Secuiesc. Pentru acei pensionari care, in urma recalcularii, au obtinut punctaje medii anuale sensibil mai mici sau mai mici decat cele corespunzatoare pensiilor aflate in plata anterior recalcularii, cresterea valorii punctului de pensie a determinat cresteri partiale ale cuantumului pensiilor. Pensia se mentine in plata pana cand cuantumul rezultat din inmultirea punctajului mediu recalculat cu valoarea actualizata a punctului de pensie va fi mai mare decat valoarea pensiei in plata. Cunoscand acest fenomen, s-a hotarat cf. H.G. nr. 1612/22.11.2006 acordarea unui ajutor banesc in cursul lunii decembrie 2006. Acest ajutor se va acorda in cuantum diferentiat, in functie de cuantumul pensiei. Fata de datele prezentate, apreciem ca mama dvs se situeaza in categoria pensionarilor al caror cuantum al pensiei, aflata in plata sau cuvenita la data de 30 noiembrie 2006, se situeaza intre 317 lei si 435 lei inclusiv si are dreptul la un ajutor in cuantum de 400 lei in conditiile in care beneficiaza de pensie proprie stabilita cf. legislatiei anterioare. Pentru relatii suplimentare referitoare la modul in care a fost recalculata pensia, respectiv la cuantumul ajutorului banesc cuvenit, va indrumam sa va adresati casei teritoriale de pensii, in arhiva careia se afla dosarul de pensie al mamei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.