Executia celor doi colaboratori ai lui Saddam Hussein, fratele sau vitreg Barzan al-Tikriti (foto), fostul sef al serviciilor secrete irakiene, si fostul presedinte al Tribunalului Revolutionar, Awad al-Bandar, care urma sa aiba loc ieri, a fost ama
Executia celor doi colaboratori ai lui Saddam Hussein, fratele sau vitreg Barzan al-Tikriti (foto), fostul sef al serviciilor secrete irakiene, si fostul presedinte al Tribunalului Revolutionar, Awad al-Bandar, care urma sa aiba loc ieri, a fost amanata pentru duminica, relateaza AFP. „S-a amanat pentru duminica“, a declarat Baha al-Araji, deputat siit loial premierului Nuri al-Maliki. „Din cauza presiunilor internationale si din cadrul lumii arabe, executia lui Barzan al-Tikriti si a lui Awad al-Bandar a fost amanata pentru cateva zile“, a declarat sub acoperirea anonimatului o alta sursa din anturajul lui Maliki, care nu a precizat insa o data exacta.

Pe de alta parte, trei oficiali din cadrul inchisorii unde a fost executat fostul presedinte irakian Saddam Hussein au fost arestati pentru ironiile formulate la adresa fostului lider din Bagdad in ultimele sale clipe de viata si pentru publicarea pe internet a unei inregistrari video infatisand executia sa. Dupa cum afirma cotidianul britanic The Times, toate cele 20 de persoane prezente la executie, printre care si 1 4 martori, au fost interogate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.