Din 2007 asigurarea locuintelor impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren a devenit obligatorie. Potrivit legii, locuintele din chirpici, lemn sau valatuci vor fi asigurate pentru suma maxima de 10.000 de euro, iar proprietarul va
Din 2007 asigurarea locuintelor impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren a devenit obligatorie. Potrivit legii, locuintele din chirpici, lemn sau valatuci vor fi asigurate pentru suma maxima de 10.000 de euro, iar proprietarul va fi obligat sa plateasca anual o prima de asigurare in valoare totala de 10 euro. Asta inseamna ca pentru suma de aproximativ 350.000 de lei proprietarii vor primi despagubiri in valoare de 350 milioane de lei, in cazul in care locuinta ar fi distrusa de ape sau alte calamitati. Pentru locuintele cu pereti din beton sau caramida valoarea de asigurare ajunge pina la 20.000 de euro, iar proprietarii vor plati anual o prima de asigurare de pina la 20 de euro. Proprietarii apartamentelor de bloc pot opta si pentru asigurarea locuintelor prin intermediul asociatiilor de proprietari, iar cei care doresc sa achite asigurari mai mari o pot face suplimentar, pe linga asigurarea obligatorie. Persoanele care stiu ca locuinta lor valoreaza mai mult de 10.000 sau 20.000 de euro, la cit a fost evaluata de stat, pot incheia asigurari facultative, fiind astfel scutiti de plata asigurarilor obligatorii, dar posesorii de astfel de polite trebuie sa se prezinte anual la Administratia Financiara pentru a dovedi acest lucru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.