Ortodocsii de rit vechi (basarabeni, rusi, lipoveni si sarbi) se pregatesc pentru Craciun, in vreme ce credinciosii ortodocsi sarbatoresc Boboteaza. Astfel, incepand de ieri, receptiile au fost luate cu asalt de turistii de peste granita. Hotelierii
Ortodocsii de rit vechi (basarabeni, rusi, lipoveni si sarbi) se pregatesc pentru Craciun, in vreme ce credinciosii ortodocsi sarbatoresc Boboteaza. Astfel, incepand de ieri, receptiile au fost luate cu asalt de turistii de peste granita. Hotelierii le-au pregatit meniuri traditionale romanesti pentru masa festiva, cu tochitura, pomana porcului si sarmale cu mamaliguta. Gazdele cunosc bine tabieturile clientilor: dimineata ies la schi sau sanius, iar seara merg in locatiile cu specific traditionale, precum Stana Turistica, Coliba Haiducilor si Sura Dacilor. Bucatarii spun ca sunt pregatiti sa faca fata si celor mai pretentiosi, chiar daca ei prefera bucate alese, cum ar fi traditionala gasca umpluta cu mere sau "fineturile" din bucatariile europene. Cele mai multe cereri de cazare ale basarabenilor au fost hotelurile Piatra Mare si Alpin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.