Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a anuntat, ieri, ca persoanele fizice si juridice care au obligatia de a retine la sursa impozitele pe venit, cu exceptia microintreprinderilor si a veniturilor din activitati independente, vor trebui sa depuna decl
Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a anuntat, ieri, ca persoanele fizice si juridice care au obligatia de a retine la sursa impozitele pe venit, cu exceptia microintreprinderilor si a veniturilor din activitati independente, vor trebui sa depuna declaratiile la fisc lunar, pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care fac platile.
Primul termen din an pentru depunerea declaratiilor este 31 ianuarie si ii vizeaza pe cei care au venituri din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala cedarea folosintei bunurilor.
Contribuabilii care realizeaza venituri din activitatii independente, cu exceptia celor agricole, depun ulterior declaratiile bilunar, pe 15 ale lunii.
In ultima zi din februarie urmeaza sa depuna declaratii angajatorii care platesc veniturile din salarii, drepturi de proprietate intelectuala, contractele de agent, comision sau mandat comercial. Urmatorul termen, 15 martie, vizeaza asociatiile fara personalitate juridica care au obligatia de a-si depune declaratiile, iar pe 15 mai se vor efectua atat platile anticipate, cat si declaratiile pentru activitati independente.
Platitorii de venituri din investitii, premii, jocuri de noroc sau pensii vor depune declaratiile pe 30 iunie si in ultima zi a anului vor calcula, retine si vira impozitul platitorii de venituri din dividende.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.