Dan Pårcalab, directorul general al saptamanalului „Gazeta de Maramures“, si Aurelian Grama, seful saptamånalului „Ziarul de Mures“, au fost audiati ieri de procurorii DIICOT pentru implicare in acte de santaj.
Dan Pårcalab, directorul general al saptamanalului „Gazeta de Maramures“, si Aurelian Grama, seful saptamånalului „Ziarul de Mures“, au fost audiati ieri de procurorii DIICOT pentru implicare in acte de santaj.

Alti doi membri din conducerea trustului transilvanean de presa „Gazeta“ sunt cercetati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul „Santaj prin presa“. Dan Pårcalab, directorul general al saptamånalului „Gazeta de Maramures“, si Aurelian Grama, seful saptamånalului „Ziarul de Mures“, si al cotidianului „Zi de Zi“, au fost audiati pe tot parcursul zilei de ieri pentru ca ar fi fost implicati in fapte de santaj comise prin intermediul presei.

Potrivit anchetatorilor, Dan Pårcalab a fost ridicat de ofiteri ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Terorismului Cluj, miercuri seara, in jurul orei 20,30, din fata domiciliului sau din Baia Mare, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de retinere de 24 de ore pentru santaj, adera re la un grup infractional organizat si spalare de bani. Seful „Gazetei de Maramures„ a fost dus la sediul DIICOT Cluj pentru audieri. Ieri dimineata s-a prezentat in fata anchetatorilor si directorul general al „Gazetei de Maramures„, iar la inchiderea editiei audierile nu erau inca finalizate.

Denuntat de peste 25 de oameni de afaceri si primari
Surse judiciare sustin ca Dan Pårcalab a fost pus sub acuzare pentru ca ar fi aderat la grupul infractional initiat Liviu Man, presedintele trustului „Gazeta“, pentru a obtine foloase necuvenite prin santajarea mai multor personalitati publice si oameni de afaceri din Maramures. Impotriva sa, sustin sursele judiciare, au depus marturie 25 de persoane, care de-a lungul timpului ar fi fost amenintate cu publicarea unor fapte, adevarate sau nu, care ar fi putut sa-i compromita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin