Producatorul de preparate din carne Aldis din Calarasi a programat, pentru primul trimestru, investitii de 5-6 milioane euro, in principal pentru dezvoltarea fermelor de crestere a animalelor si modernizare tehnologica. "Vrem sa dezvoltam segmentul f
Producatorul de preparate din carne Aldis din Calarasi a programat, pentru primul trimestru, investitii de 5-6 milioane euro, in principal pentru dezvoltarea fermelor de crestere a animalelor si modernizare tehnologica. "Vrem sa dezvoltam segmentul fermelor de crestere si sa continuam modernizarea tehnologica", a declarat ieri directorul general al firmei, George Naghi, citat de Mediafax.
Compania a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 20% fata de nivelul de 61 milioane euro din 2005, in timp ce profitul a urcat cu 50%, potrivit lui Naghi. "Pentru 2007 estimam o cifra de afaceri cel putin egala cu cea din acest an. Este dificil sa apreciem cum vor evolua afacerile in 2007, pentru ca nu stim inca daca vom avea voie sa exportam produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in ce conditii. Noi speram sa fie reluate exporturile de produse procesate din carne importata din tari libere de pesta porcina", a precizat directorul general al Aldis.
Firma produce in medie 100 de tone de mezeluri pe zi, fata de 80 de tone in 2005. Aldis este o afacere de familie infiintata in 1991 si detinuta de familia Naghi.
Mai multe companii s-au aratat interesate sa achizitioneze firma, insa ofertele au fost respinse.
"Am primit oferte de cumparare de la trei firme europene si mai multe cereri de asociere, insa nu intentionam, deocamdata, sa vindem", a mai sus Naghi.
Aldis, unul din principalii producatori de preparate din carne de pe piata romaneasca, a investit pana in prezent la fabrica din Calarasi peste 25 milioane euro. Principali concurenti ai firmei pe piata romaneasca sunt Cris-Tim, Campofrio, Caroli si Angst.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.