Ministerul Finantelor Publice a efectuat, ieri, prima plata, in valoare de 76 milioane de euro, catre bugetul Uniunii Europene. Potrivit lui Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, suma de bani respectiva reprezinta contributia Romaniei la bugetul
Ministerul Finantelor Publice a efectuat, ieri, prima plata, in valoare de 76 milioane de euro, catre bugetul Uniunii Europene. Potrivit lui Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, suma de bani respectiva reprezinta contributia Romaniei la bugetul comun pentru luna ianuarie.
Pe de alta parte, pentru anul acestea, Romania va contribui cu aproximativ 1,1 miliarde de euro la bugetul comunitar, suma fiind calculata in principal pe baza veniturilor realizate de bugetul national in anul precedent din taxa pe valoarea adaugata. In ceea ce priveste sumele alocate de Uniune pentru Romania din fondurile structurale, ministrul de resort se asteapta ca acestea sa soseasca de-abia in a doua parte a anului. In plus, autoritatile romane au depus la CE planurile operationale care trebuie sa primeasca aprobarea expertilor europeni, iar apoi vor fi elaborate ghidurile de aplicare pe baza carora se intocmesc cererile de proiecte.
Comisia Europeana a alocat Romaniei pentru 2007 fonduri de pana la 1,4 miliarde de euro, suma care va ajunge pana la 30 de miliarde de euro pana in 2013.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.