Acu' ca "micul Boc" a batut palma cu "draga Stolo", cu gandul sa toarne de-o Fundatie de-a dreapta, pe care sa se sprijine Platforma liberalilor de stanga, s-a linistit sforaraia de la Cotroceni, iar Basescu a inceput sa rada iar, cu gura pana la ure
Acu' ca "micul Boc" a batut palma cu "draga Stolo", cu gandul sa toarne de-o Fundatie de-a dreapta, pe care sa se sprijine Platforma liberalilor de stanga, s-a linistit sforaraia de la Cotroceni, iar Basescu a inceput sa rada iar, cu gura pana la urechi. Cat despre Tariceanu, a iesit cu bine din sedinta de Comitet Executiv al PNL (mai spre PSD), unde s-a hotarat sa nu puna in aplicare "manevra Heimlich" de resuscitare a Aliantei DA. O alianta care ramane, astfel, cu respiratia taiata si cu sarmaua-n gat pana dupa Aderare, cand specialistii prognozeaza o separare a PNL de PD, provocata de o eventuala fuziune a PLD cu PD, in vederea unei apropieri de popularii europeni.
Daca politica europeana, di granda, s-a pus la murat pana dupa Anul Nou, cand va fi batalie pe zeama de varza de tip UE, ce va drege mahmureala generala, politica de piata, mai mica, mai zglobie si mai balcanica, este in toiul petrecerii. Prin Bucuresti, de pilda, primarii de sectoare se intrec, care mai de care, sa organizeze Revelioane dansante, in jurul unor mese festive, cu curcani brazilieni si porci cubanezi, asa, de Aderare. Lupta, totusi, se da intre Adriean si Marean. Intre Videanu si Vanghelie. Daca Videanu, de la Capitala, a construit ditamai scena ca sa se fataie pe ea niste fatuci pop-dance, basca o rusoaica, Ruslana, care canta, se zice, fara chiloti - chiar si la minus cinci grade -, de a inmarmurit Eurovisionul in 2005, Vanghelie-Almanahe propune ceva "mai meserie". Mai pop-rock. La Revelionul organizat la Romexpo va evolua insusi Tatucul Joe Cocker, iar "numaratoarea inversa" o vor contoriza superstarurile de la Europe. Ca pentru o intrare demna in Europa. Tot ce speram e ca "Final Countdown" sa nu insemne si un final nefericit pentru economia romaneasca in 2007. Biletele la Reveliunea lui Vanghelie, 6000 la numar, s-au vandut in numai cinci ore, o performanta pentru care Ruslana lui Videanu are mult de munca pentru a o contracara. Chiar si fara budigai. As plusa, chiar si fara fustita...
Si daca primarii se intrec in cantareti - unde-o fi Bodo? -, Basescu se da pe gheata. Fostul primar al Capitalei, actual presedinte al Romaniei, "el lider maximo" a simtit nevoia sa faca o baie de multime. Ca sa nu-l vorbeasca lumea ca anul asta a vazut gheata doar in pahar, Basescu s-a dus la patinoar. In Cismigiu. Si inca de doua ori. De Craciun, dar si a doua zi. Fara SPP, cel putin la vedere. Nefericita alegere. Basescu, cu o basca de tractorist pe cap, a aparut in fata camerelor de luat vederi de gat cu cativa golani, care-l bateau, la misto, pe umeri si-i puneau coarne, pe la spate, spre deliciul asistentei. Imaginile au fost difuzate de toate televiziunile. Ce n-am inteles e ca dupa ce s-a facut de ras prima oara, Basescu s-a dus si a doua oara in acelasi loc, repetand figura. Ca si cum i-ar fi placut la nebunie sa-l ia la caterinca toti manelistii si aurolacii. Ceea ce, iar, ma intriga, e cine l-a sfatuit pe Basescu sa gafeze de doua ori, in doua zile. Tare mi-e teama ca Adriana Saftoiu, asa cum e ea, e-n vacanta, iar Basescu face ce-l taie capul. Trista imagine, pentru un presedinte care se pregateste sa-si alature tara Europei, peste cateva zile. Asta sa fie imaginea Romaniei pentru UE? Un Basescu incornorat. Vi-l inchipuiti pe Jaques Chirac, sau pe Tony Blair, de gat cu cate un homeless, imbracati ca niste sculeri-matriteri, in fata camerelor de luat vederi? Cred ca nici macar Eltin n-ar fi iesit, in acest fel, in public. Asta e, ramanem cu Ruslana!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.