Finala CM 2006 a fost cel mai urmarit eveniment sportiv al anului 2006.

Lumea a fost stapinita de fotbal in 2006, iar Campionatul Mondial din Germania a avut o audienta cumulata de 5,9 miliarde de telespectatori in 54 de tari, total din care femeile au ocupat 41%.

600 de milioane la meci

Topul celor mai urmarite evenimente sportive ale anului 2006 este condus detasat de finala CM 2006, partida dintre Italia si Franta avind un avans mai mult decit dublu fata de a doua clasata, finala Campionatului de fotbal american. Astfel, ultimul meci al lui Zidane a adus in fata televizoarelor 260 de milioane de privitori, dar numarul celor care au urmarit secvential intilnirea de la Berlin a atins cifra de 600 de milioane. Evenimentul a surclasat cea mai importanta competitie de peste Ocean, Super Bowl, meciul cistigat in februarie de Pittsburgh Steelers, cu 21-10, impotriva lui Seattle Seahawks, avind o audienta de 98 de milioane, cu cinci milioane mai mult decit cea a editiei din 2005. In acelasi timp, este de remarcat faptul ca audienta Cupei Mondiale din Germania a fost cu 14% mai mare decit cea a turneului final disputat in 2002 in Coreea de Sud si Japonia.

Schumi in Top 5

Masuratorile facute de o companie a concernului Interpublic Group - al treilea in lume pe piata de advertising - au relevat ca pe locul trei in topul audientelor se afla ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna (87 de milioane) de la Torino, care a devansat finala Ligii Campionilor si ultima cursa din cariera de pilot de Formula 1 a lui Michael Schumacher. De pe locul 6, cursa Daytona 500 din Nascar a atras 20 de milioane de telespectatori, cu putin mai mult decit al cincilea meci al campionatului nord-american de baseball si ultima zi a turneului de golf US Masters. Ultimele doua pozitii din Top 10 sint impartite de tenis si de baschet, „sportul alb" punctind prin finala turneului de la Wimbledon, iar baschetul prin al saselea meci al finalei NBA.

Top Ten audiente

1. Franta - Italia (fotbal, finala CM 2006)

2. Pittsburg - Seattle (fotbal american, Super Bowl)

3. JO de iarna (festivitatea de deschidere)

4. FC Barcelona - Arsenal (fotbal, finala Ligii Campionilor)

5. Marele Premiu al Braziliei (F1, retragerea lui Schumacher)

6. Daytona 500 (automobilism, Nascar)

7. Detroit Tigers - St. Louis Cardinals (baseball, meciul 5 al finalei)

8. US Masters (golf, ziua finala)

9. Federer - Nadal (tenis, finala de la Wimbledon)

10. Miami Heat - Dallas Mavericks (baschet, meciul 6 al finalei)