TVR 1. Politica externa. Dupa Antena 1 si Realitatea TV. Aluatul Nicola dospeste ca piinea de casa a bunicii ei: in functie de temperatura si de drojdie, cu castronul acoperit cu o patura cit mai groasa.

Ce mai face tradatoarea Antenei 1? Dar cea a Realitatii TV?

„Tradatoare"? Niciodata! Am vindut vreo exclusivitate de la o televiziune la alta? Nu! Am facut vreo spaga? Nu! Am uneltit impotriva vreunui coleg de-al meu? Nu! Cita vreme am lucrat intr-un loc, m-am supus intru totul „regulilor casei". Cind mi-am dat seama ca vreau sa fac altceva, am spus asta cinstit si ne-am despartit. Civilizat si fara resentimente. Si, tocmai pentru ca mereu am procedat asa, inca mai am usi deschise si pot sa-ti raspund astazi ca fac bine! Multumesc de intrebare!

Cind pleaca Nicola dintr-o televiziune intr-alta?

Cind crede ca nu-i mai e locul acolo, ca nu mai e compatibila cu sistemul si simte ca trebuie sa o ia de la capat. Dar nu trebuie neaparat sa plece dintr-o televiziune in alta!

Poate pleca si la florarie, daca face brusc o pasiune pentru cultivarea si comercializarea trandafirului japonez sau a lalelei olandeze ori a margaretei de Romania.

Ce-o atrag, banii, provocarile?

O atrag proiectele noi si oamenii entuziasti, cu mintea deschisa.

Cit e frumusete si cit e profesionalism in ceea ce faci?

Nu sint nici frumoasa, nici proasta - in caz ca asta sugereaza intrebarea ta. Sint o femeie telegenica si am un stil personal de-a ma adresa telespectatorului. Cei care ma plac zic ca sint profi, cei care nu ma au la inima spun contrariul. Eu zic ca ma pricep la meseria asta si ca mi se potriveste.

Te-ai simtit marginalizata la Realitatea TV? Erau prea multe vedete si nu te vedeai?

Mult timp m-am simtit fantastic de bine la Realitatea TV. Acolo am facut cele mai mari performante din cariera mea de pina acum. N-am fost niciodata nemultumita de statutul meu acolo si cred ca m-am vazut suficient. Am plecat de-acolo tocmai pentru ca, in perioada urmatoare, nu-mi doresc neaparat sa fiu in prim-plan, ci sa aloc mai mult timp specializarii. Vreau sa acumulez mai mult pe politica externa si sa-mi dezvolt abilitatile in materie de reportaj. Televiziunea Romana mi-a oferit o sansa pe care o asteptam de mult timp.

Cum se schimba aluatul Nicola in functie de televiziune?

Nu se schimba! Doar ca dospeste diferit de la o bucatarie la alta. In functie de temperatura si de drojdia care i se adauga. Cind bunica mea punea aluatul la dospit pentru piinea de casa, acoperea castronul cu o patura cit mai groasa. „Sa steie acoperit bine, maica, numa asa creste!" Si tot bunica zicea ca trebuie sa ai grija sa nu bagi aluatul la cuptor prea devreme. Si bine zicea! Mie mi s-au intimplat o groaza de lucruri prea devreme si nu am valorificat toate sansele la maximum. Dar nu ma pling! Sint un om lipsit de frustrari profesionale.

Avere - casa, masina, alte afaceri.

Un apartament, un Seat, o firma.