Adrian Diaconu ar dori ca ultimul meci inaintea luptei pentru titlul mondial sa fie in Romania.

In citeva zile vei afla locul in care il vei intilni pe Dawson. Ce iti doresti?

Sincer sa fiu, nu stiu prea multe. De cind am venit in tara sint cam rupt de ce se intimpla in Canada. Nu am vorbit cu nimeni despre asta, astept sa ma intorc acolo sa aflu toate detaliile. Imi doresc sa fie un meci aici acasa, dar stiu ca va fi foarte greu de realizat acest lucru.

Ce ne poti spune despre viitorul tau adversar?

Cred ca va fi mai mult un meci de reacomodare, care are gradul lui de dificultate, dar nu ma astept sa am probleme foarte mari. Obiectivul meu este sa ajung sa lupt pentru titlul mondial si pe acesta ma focalizez.

„Rechinul" musca din nou? De ce aceasta porecla?

(ride) Da, este pregatit. Numele mi l-am ales singur. E un obicei ca la primul meci la profesionisti sa-ti alegi o porecla. Cunoscutii imi spuneau de „Barbarian", dar nu mi-a placut. Aveam un tricou de la JO de la Sydney, pe care erau niste rechini, si asa am ajuns la acest nume.

Cum a fost intoarcerea acasa?

N-a fost propriu-zis o vacanta, am venit la Ploiesti sa-mi rezolv niste probleme legate de unele acte, am avut mult de alergat si pot sa zic ca m-am odihnit mai mult la sala in timpul antrenamentelor. Ma intorc cu placere acasa, de fiecare data insa este ca o desprindere de tot ce fac. Nu stiu cind voi mai veni, pentru ca ma asteapta un an foarte greu, care va fi cel mai important in cariera mea.

Vei continua cu Interbox?

Da, chiar iau in considerare o reinnoire a contractului, in functie si de meciurile care vor fi la anul. Vreau sa merg mai departe cu ei, pentru ca au fost singurii care au avut incredere in mine in momente foarte grele, si eu, ca sportiv, m-am format si am crescut cu ajutorul lor. Ma aflu aproape de a-mi implini visul, si intr-un fel simt ca le sint dator.

Te apropii de cucerirea unui titlu mondial. Esti pregatit?

Psihic da, fizic insa mai am de lucrat. Oricum, mai am timp sa-mi imbunatatesc unele puncte slabe. De exemplu, ceea ce este foarte important este numarul rundelor pe care le duc. Cu cit sint mai multe si adversarul meu este mai puternic, cu atit cistig mai mult ca experienta. Faptul ca sint neinvins imi da o incredere mare in mine.

Urci in ring pe o melodie special compusa pentru tine de trupa „Codu’ Penal"...

Ne cunoastem de mici, am copilarit pe strazile Ploiestiului si, chiar daca fiecare si-a urmat drumul lui, am ramas uniti, prieteni in continuare. Este o melodie despre lumea boxului, se si numeste „12 runde", despre prietenie, despre cit de greu este sa reusesti in viata. Ma ajuta foarte mult sa ma concentrez, sa ma eliberez de orice alt gind ce nu priveste meciul.

Cit de greu a fost sa revii dupa un an cind ai stat departe de ring?

Singura problema a fost cu greutatea, fiind nevoit sa slabesc peste 17 kilograme in citeva saptamini. In plus, nu a fost o retragere ca asa am dorit, am avut unele probleme cu vechea conducere a federatiei, m-am trezit ca nu avem asigurat absolut nimic si asa am ajuns in Germania. Conditiile de acolo nu m-au multumit, m-am intors in tara, unde am fost contactat de cei de la Interbox.

A boxat intr-un film cu mafioti Solicitat de catre o casa canadiana de film sa joace intr-o productie despre viata unui clan de mafioti, Adrian Diaconu si-a facut astfel debutul si pe micul ecran. Aparitia in „Negociatorul", in rolul unui pugilist american adus la Montreal sa boxeze cu fratele celui mai influent mafiot local, film care detine in Quebec-Canada cele mai bune audiente ale sezonului de toamna 2006, a reprezentat pentru „Rechin" o adevarata provocare. „A fost placut sa incerc sa fac si altceva, iar faptul ca am mutat ringul din sala la cel din platou a fost relaxant. Oricum, mi-a fost usor sa ma acomodez cu rolul, pentru ca nu am facut decit sa joc ceea ce stiu mai bine", a declarat el.