Fiul premierului Hamas a fost ranit, iar unul dintre bodyguarzi a fost ucis. Ciocnirile dintre factiuni se intetisera in cursul zilei de ieri.

Gruparea palestiniana Hamas a acuzat gruparea rivala, Fatah, de tentativa de ucidere a premierului Ismail Haniyeh, in timp ce acesta revenea in Fisia Gaza. Un bodyguard al premierului a fost ucis, iar alte cinci persoane, printre care si fiul lui Ismail Haniyeh, au fost ranite de focurile de arma cu care a fost intimpinat convoiul presedintelui. Hamasul, aflat la guvernare, l-a indicat pe fostul ministru al securitatii interne, din partea Fatah, Mohammad Dahlan, ca ar fi orchestrat acest atentat. Dahlan a respins acuzatiile aduse de rivalii din Hamas.

30 de milioane, lasate la granita

Tensiunile dintre factiunile palestiniene s-au intensificat dupa uciderea celor trei fii ai unui sef al securitatii palestiniene, luni. Din aceasta cauza, premierul Haniyeh a decis sa isi scurteze primul turneu de vizite in strainatate in calitate de conducator al guvernului si sa se intoarca in Teritoriile Palestiniene. Joi, Israelul a decis sa inchida granita dintre Egipt si Fisia Gaza, oprindu-l pe premierul Haniyeh sa intre in tara. Autoritatile israeliene sustineau ca cele 30 de milioane de dolari pe care liderul Hamas ii aducea din turneul sau ar urma sa finanteze „operatiuni teroriste". Joi noapte, premierul Haniyeh a trecut in sfirsit granita, dupa ore intregi de negocieri, lasind banii in Egipt. Dupa trecerea frontierei, garzile aliate cu Fatah au lansat atacul impotriva sa.