Basescu

* Aseara la ĄCap si Pajura", dl CT Popescu a facut cel mai bun comentariu referitor la replica populista a dlui Basescu, ca el nu-si maninca tara - spunea ca el l-ar fi intrebat atunci: ĄDar de baut, o beti, dle presedinte?! sau o menajati bind numai Scotia?!". Presedintele nostru s-a obisnuit ca oricind, in orice imprejurare, sa faca declaratii populiste si sa-si traga spuza pe turta lui, dar rindul celor care Ąpun botul" s-a subtiat ingrijorator pentru sperantele sale ca va mai fi ales inca o data.

(Francisca)

* Nu inteleg unde este problema in care va impiedicati cind vine vorba despre Basescu? Voi cei care va opuneti la singe presedintelui demonstrati cel putin o situatie in care presedintele este sau doreste sa fie populist! Va inselati sau sinteti din tabara lui I. Cristoiu, cei care ataca non-stop de dragul calomniei! Basescu este un realist, autentic si spontan! In acelasi timp, onest, modest si apropiat de plebe! Ii cereti sa uite de PD, ca si unui individ sa isi renege familia! Orice ochi bine intentionat sau format va observa ca in interventiile sale, in afara de o simpatie pentru partidul care l-a lansat, nu respira nici o iesire din prerogativele constitutionale! Multi jurnalisti si foarte multi cioflingari exagereaza inutil apartenenta doctrinara a presedintelui! Sigur Basescu este nemultumit ca cel pe care l-a pus in fotoliul de premier, influentat de niste catei orgoliosi liberali, a refuzat anticipatele, iar consecinta gestului s-a vazut de atunci incoace in degringolada Guvernului si a Parlamentului!

(Turianu)

* Orice liberal intrat in Guvern are asigurata o primire calduroasa din partea indrituitului-prin-vot-uninominal sa confirme hotarirea celor indrituiti-prin-vot-pe-lista. Cel-indrituit-prin-vot-uninominal are astfel ocazia: a) de a se delimita de guvernul condus de Tariceanu, pentru ca din el fac parte Tariceanu si alti liberali, neprieteni ai lui Stolojan; b) de a sublinia faptul ca, pentru el, fie si numai supozitia de colaborare cu Securitatea reprezinta un motiv pentru care o persoana nu poate fi onorata cu increderea prezidentiala; c) de a atrage atentia clasei politice si electoratului ca PNL persista in greseala de a sustine oameni compromisi nu numai in tara, dar si in Europa; d) de a sanctiona afrontul adus de premier, care ii propune sa investeasca un om despre care i s-a atras atentia ca nu e la nivelul exigentelor prezidentiale; e) de a pregati astfel electoratul pentru momentul in care va inlatura hotarit de la guvernare grupul liberalilor tradatori de tara si presedinte, singurele valori cu adevarat sacre pe care le mai are natia asta amarita. Aleluia!

(Inima_rea)

* Zarurile au fost aruncate! Liberalii asteapta numai ca PD-ul sa rupa Alianta, prin cooptarea PLD, care incalca protocolul, pentru a nu fi ei cei acuzati ca au facut-o. Se realizeaza astfel numai partial programul inceput de Traian Basescu in martie 2005 de readucere a lui Stolojan in fruntea Aliantei. Programul initial cuprindea insa si inhamarea PNL la carul prezidential, or, manevra asta n-a iesit. Electoratul va fi cel care va decide cine a cistigat si cine a pierdut din manevra asta. Insa in campania electorala se vor auzi adevaruri stinjenitoare pentru ambele tabere de care ar putea profita nationalist-socialistii si... Gigi.

(Alexandru1958)

Cultura

* Generatia expirata, 10 pentru Romania, cele mai bune carti de dupa Revolutie, fratilor, mai usor cu topurile. Ierarhiile culturale si intelectuale NU se stabilesc in gazeta ca pe vremea lui Ceasca. Lasati publicul sa citeasca fara prejudecati, sa decida fara prejudecati si sa va introduca in istoria literara tot fara prejudecati. Inteleg ca unii se simt gidilati sa intre in top 5 alaturi de numerele 1,2,3,4, sau nu stiu ce realizare, mai ales ca mai vine si ICR si ii mai traduce in brosuri din strainatate. Oglinda oglinjoara, cine e cel mai xxx din tara? Si pac, oglinda contemporana cu print ready options scoate topul spre satisfactia bizonului!

(Cetateanul13)

Becali

* Din pacate, democratia votului universal are ca si consecinta dictatura celor multi (si cu o inteligenta ceva mai redusa) din plaja centrala a clopotului lui Gauss asupra celor putini din extremele aceluiasi clopot. Tipul omului becalian va fi intotdeauna preferat de masa in locul unui model de genul Neagu Djuvara sau Constantin Balaceanu Stolnici, pentru ca este mai usor sa urci pe o movila decit pe un munte si sa strigi din virf ca ai ajuns sus. Modelul becalian nu poate fi combatut decit cu aspirina justitiei acolo de unde microbul iti trage rezistenta: atacul asupra averii facute ilicit, a consecintelor acestei activitati ilicite si asupra complicilor. Un Becali in spatele gratiilor, fara acces la resursa obtinuta din exploatarea averii initial ilicite, lipsit de sustinerea retelei care i-a permis ascensiunea economica si de imagine, va ramine un simplu infractor lipsit de admiratia prostimii. Indirect, banii de curent ai tiganilor din Ferentari provin din banii statului jefuit de Becali si complicii. Stat caruia eu, ca si dvs. ii platim impozite. Modelul haiducului smecher care ia de la toti ca sa-si dea mult lui si cite o pomana cersetorilor din curte nu este pur becalian, ci este vizibil in toata societatea romaneasca, de la manelistii care nu-si platesc impozitele pina la imbogatitii de tranzitie cu averi de la Caritas, FNI sau altele.

* Iata subiectul pe marginea caruia ar trebui declansata o adevarata campanie de presa de durata, pina nu e prea tirziu. Dar mai ales ar trebui instituit rapid un embargo al aparitiilor oierului pe la diverse televiziuni. Oare CNA nu poate sa faca nimic? Episodul grotesc si scandalos in ultimul grad petrecut la unul dintre posturile tv ale fratilor chimici este argumentul cel mai serios pentru trezirea mass-media din aceasta inconstientza mimata (?), profund vinovata, de a-l tot promova pe primitivul din Pipera.

(Arleziana)