Marian Iancu a cistigat procesul cu ANAF, institutie care a fost obligata in instanta sa ridice sechestrul pus pe jucatori in contul datoriilor la buget.

Presedintele ANAF va deveni din microbist fotbalofob, desi acest sport a contribuit decisiv la notorietatea sa. Sebastian Bodu a pierdut o batalie si cu Marian Iancu, justitia anulind sechestrul pus pe jucatorii de la Poli Timisoara in contul datoriilor de peste trei milioane de euro la bugetul de stat. „Instanta trebuie sa inteleaga ca motivul pentru care am ajuns sa punem sechestru pe jucatori este ca intr-un club de fotbal 99 la suta din patrimoniu il reprezinta acestia. Mai sint si alte metode de a recupera aceste datorii, desi se trec activele de pe o firma sau alta. Vom intra in posesia actiunilor si le vom vinde pentru a ne recupera datoriile", a declarat presedintele ANAF, precizind astfel ca institutia pe care o conduce ar putea deveni actionar la Poli Timisoara. In replica, Marian Iancu a spus ca se bucura de faptul ca Bodu a gasit metoda corecta prin care sa recupereze datoriile: „In sfirsit, domnul Blond - pentru ca eu nu ii spun Bodu - a gasit metoda corecta de recuperare a datoriilor. I-a trebuit cam mult timp sa citeasca legislatia. Probabil ca s-a desteptat pentru ca s-a vopsit in cap si n-a mai fost blond".

Poli, la pachet cu Gino Iorgulescu, se mai afla in litigiu cu ANAF si pe tema transferurilor de la FC National, dupa ce Bodu a descoperit un „gol" de 2,45 milioane de dolari din tranzactiile cu sase jucatori, rataciti intr-o casuta postala din Cipru.

Minusuri si plusuri * Datoriile cluburilor din Liga I aproape s-au dublat in ultimul an, de la 30 de milioane de euro in septembrie 2005 la 58 de milioane de euro in septembrie 2006.

* A pus sechestru asigurator pe tabela de marcaj nefunctionala de la Otelul, pe masina de spalat, un garaj si o Dacie de la Gloria Buzau, pe peluza stadionului Gloria Bistrita si pe stadionul lui FC Brasov.

* A recuperat 400.000 de euro de la Gica Popescu in urma transferului lui Florin Bratu la Galatasaray, dar se judeca in continuare cu Giovanni Becali si George Copos.

* A pus sechestru pe averea lui Gigi Becali, pentru datoria Stelei de aproape 13 milioane de euro, dar a pierdut in instanta, declarind ca banii vor fi recuperati de la contribuabili.

* De un an stringe date despre contractele transferurilor externe, fara rezultate pina acum.