Tirajul ziarului „Cotidianul" a fost epuizat ieri inca de la primele ore ale diminetii.

Dupa lansarea colectiei de carte in luna septembrie, „Cotidianul" si-a mai asumat o premiera pe piata de ziar din Romania: editia de ieri a fost insotita la vinzare de un DVD cu filmul lui Catalin Mitulescu, „Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii". Recordul de vinzari de la tarabe - ziarul s-a epuizat in citeva ore - marcheaza inca o performanta: filmul „Cum

mi-am petrecut sfirsitul lumii", distribuit intr-un tiraj de 40.000 de exemplare, devine cel mai vindut film romanesc pe DVD.

Ideea si succesul campaniei au fost apreciate si de jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau, www.tolo.ro: „Niciodata in istoria sa, de cind a fost fondat de Ion Ratiu acum 15 ani, intr-o Romanie entuziasta si confuza, «Cotidianul» nu a fost cautat cu febrilitatea de astazi (ieri - n.r.) pe toate tarabele din tara".

Unul dintre cititorii care comenteaza pe blogul lui Tolontan povesteste ca ziarul nu se mai gasea la tarabele din Cringasi inca de la 6.15 dimineata, iar vinzatorii i-au spus ca au avut clienti care au platit in avans pentru a-si asigura un exemplar. Respectivul a facut un adevarat tur din Giulesti pina la Casa Presei si apoi la Aeroportul Baneasa, fara nici un rezultat.

Altii au dat ponturi despre locurile unde se primesc mai multe ziare: un cumparator a reusit sa ia „Cotidianul" din pasajul de la Universitate in jurul orei 12.00 si spunea ca se mai gaseau doar citeva exemplare.