Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe (PNL), refuza si acum, la sase luni de la investirea sa in functie, sa faca public documentul primit de la seful statului in ziua depunerii juramintului .

Stroe a promis insa ieri ca va solicita Administratiei Prezidentiale, respectiv consilierului prezidential in domeniul securitatii nationale, Sergiu Medar, sa se pronunte asupra caracterului public sau secret al documentului. „Am solicitat deja SRI sa stabileasca daca am voie sa fac documentul public, insa mi s-a raspuns ca nu cunoaste provenienta lui, daca este oficial, daca are vreo copie pe undeva", a mentionat Stroe, recunoscind ca hirtia primita nu purta vreun insemn din categoria secretelor. Intrebat daca raspunsul de la SRI si lipsa indicativului secret nu-l degreveaza de obligatia de a pastra tacerea, Stroe a sustinut ca SRI s-a abtinut sa dea un verdict, insa nu a spus ca darul de la Basescu ar fi public.

Stroe: „Documentul e de tot risul"

Secretarul general al Guvernului a insistat ca documentul „este de tot risul" si ca nu va ezita sa-l publice cind va avea un raspuns de la institutia prezidentiala. „Vreau sa-i fac un cadou, nu este nici un secret!", i-a spus presedintele Basescu lui Radu Stroe, la investirea acestuia in functia de secretar general al Guvernului. Desi s-a uitat in document imediat dupa ce l-a primit, noul secretar general al Guvernului a preferat sa nu spuna ce fel de cadou i-a facut seful statului.