Dinel Staicu a platit recent un miliard de lei vechi, restanta pe care o avea la chiria pentru sediul unde firmele sale isi desfasoara activitatea.

In 1997, Dinel Staicu reusea sa puna mina pe un imobil ce valoreaza peste un milion de euro. Aflat in centrul Craiovei, imobilul gazduia la momentul respectiv Editura Scrisul Romanesc. Prin firma Austrom, Dinel Staicu a reusit sa inchirieze sediul editurii pentru 25 de ani, in urma unui contract semnat de redactorul-sef de atunci al editurii, Tudor Nedelcea.

Pentru numai 1.050 de dolari pe luna, editura inchiria 525 mp aflati la parterul si etajul intii ale cladirii pina in 2023, printr-un act ce prevedea ca, in cazul rezilierii unilaterale a contractului de catre editura sau succesorii ei, aceasta urma sa plateasca chiriasului 350.000 de dolari in schimbul investitiilor pe care Staicu le-ar fi facut in cladire.

Contractul nu continea sanctiuni pentru neplata chiriei, iar Austrom putea subinchiria spatiile oricui fara a cere permisiunea editurii. Directia Judeteana de Cultura, care a preluat intre timp imobilul, l-a dat in judecata pe Staicu, pentru ca nu a platit niciodata chiria. „In acest moment, Staicu nu mai are datorii la noi si probabil vom renunta la procesul pe care i l-am intentat", a precizat Dan Lupescu, seful Directiei de Cultura. (L.C.)