Un candidat la conducerea Ateneului iesean sustine ca altcineva i-a depus dosarul, fara sa-l intrebe.

Din nou scandal la Ateneul iesean. De data aceasta nu e vorba nici despre „Evanghelisti", nici despre vreo „invitatie la sex". Este vorba despre concursul din 18 decembrie pentru functia de director al institutiei, functie ocupata in prezent de controversatul regizor Benoit Vitse.

Potrivit datelor Primariei din Iasi, la concurs s-au inscris trei candidati: Bogdan Baghiu, Adrian Paduraru si Ion Sapdaru (foto). Primul este presedintele Asociatiei Studentilor cu Dizabilitati, al doilea este cunoscut pentru rolul din filmul „Declaratie de dragoste", iar al treilea pentru cel din „A fost sau n-a fost?", al regizorului Corneliu Porumboiu, film premiat la Cannes si pentru care Ion Sapdaru a obtinut Premiul pentru cel mai bun actor in rol masculin la Festivalul Filmului European.

Candidatura lui Ion Sapdaru a fost o surpriza nu numai pentru sustinatorii actualului director Benoit Vitse, ci si pentru Ion Sapdaru insusi. „Eu nu candidez la Ateneu. Cred ca este o greseala, e o eroare. Eu sint in Botosani de trei zile, unde fac un spectacol", spune Sapdaru. Actorul a aflat de la presa de candidatura sa. In acelasi timp, primaria sustine sus si tare ca dosarul pe numele Ion Sapdaru exista, dar nu se stie cine l-a depus.

Benoit Vitse, care nu si-a depus dosarul pentru concurs, a dat totusi in judecata primaria, sustinind ca el avea contract pe perioada nedeterminata la conducerea teatrului, in timp ce municipalitatea sustine ca regizorul nu si-a depus planul de management, obligatoriu pentru postul ocupat.