Vedete de televiziune, artisti, politicieni si sportivi si-au ridicat ieri-seara coronitele pentru meritele din anul acesta, de la revistele „VIP" si „TVmania".

Presedintele Traian Basescu a primit pentru a doua oara consecutiv distinctia „Omul anului", decernata in cadrul celei de-a 11-a editii a Galei Superlativele VIP. A acceptat premiul pentru ca, in viziunea sa, „cele mai de pret decoratii sint cele pe care le primesti de la public", dar s-a simtit favorizat de pozitia de sef al statului si le-a propus organizatorilor sa nu mai fie nominalizat la aceasta categorie decit in 2009.

CTP si-a gasit nasul

„Voiam si eu o data sa-l bat pe Cristian Tudor Popescu", a afirmat la Gala VIP Ovidiu Ioanitoaia, redactor-sef la „Gazeta Sporturilor", cistigator la categoria Radio - Presa scrisa. Adversarii sai la acest titlu au fost Corina Dragotescu si Cristian Tudor Popescu. Pe podiumul sportiv s-a urcat echipa Steaua, care a primit mai multe voturi din partea cititorilor revistei decit Marian Dragulescu si Andrei Pavel. Jurnalistul Emil Hurezeanu a luat premiul la capitolul Eleganta, in defavoarea cuplului Ioana si Calin Popescu Tariceanu, iar trofeul pentru Moda i-a revenit lui Catalin Botezatu, un obisnuit al premiilor VIP. Mihai Traistariu a cistigat sectiunea Muzica pop-rock, iar categoria Folclor a fost dominata de Benone Sinulescu. Premiul pentru Film i-a revenit regizorului Corneliu Porumboiu, care s-a remarcat anul acesta cu pelicula „A fost sau n-a fost", concurind impotriva lui Catalin Mitulescu si a lui Radu Muntean. Teatrul i-a avut drept cistigatori pe Alexandru Tocilescu, dar si pe actorii Tamara Buciuceanu si Gheorghe Dinica, distinsi cu Premii de Excelenta. Unul dintre premiile contestate ale Galei a fost cel obtinut de Sulfina Barbu, pentru modul in care a gestionat situatia creata de inundatiile din primavara.

Banica, premiat la dublu

Emisiunea „Dansez pentru tine" difuzata de PRO TV a fost premiata atit de revista „VIP" cit si de „TVmania". Prima publicatie a desemnat-o drept Cea mai buna emisiune de televiziune, in timp ce a doua a premiat-o la categoria Cea mai buna emisiune despre oameni obisnuiti. In viziunea telespectatorilor si a cititorilor de „TVmania" cel mai bun divertisment a fost facut anul acesta de circotasi, cele mai bune jurnale de stiri de PRO TV, iar cea mai reusita transmisiune sportiva a fost Dinamo Kiev - Steaua. La talk-show-uri se pricepe cel mai bine Robert Turcescu de la Realitatea TV, care a primit a doua oara consecutiv trofeul inminat de publicatie. Publicul nu a uitat sa voteze nici la categoriile cel mai bun serial romanesc, la care invingator a iesit „Lacrimi de iubire", iar personajul Varlam jucat de Constantin Cotimanis a fost considerat de votanti drept cel mai reusit. Postul Antena 1 se poate lauda cu cele mai sexy vedete, Simona Patruleasa si Mircea Radu fiind desemnati cistigatori. Cu toate ca nu mai apare pe micul ecran, Teo Trandafir a fost votata la categoria Popularitate. Premiile „TVmania" se afla la cea de-a sasea editie si sint acordate de revista pe baza voturilor trimise de cititori.