Taxele speciale de acces in statiunea Mamaia, de liniste si ordine publica, de irigatii a spatiilor verzi, de iluminat, precum si taxa de trama stradala au fost reintroduse ieri de Consiliul Local Constanta.

Initiatorul proiectului, primarul Radu Mazare, a declarat ca taxele, valabile din 2007, nu vor afecta contribuabilii de rind, ci vor fi suportate doar de agentii economici care isi desfasoara activitatea in municipiul Constanta si in statiunea Mamaia. In ceea ce priveste taxa de bariera in Mamaia, Mazare a precizat ca aceasta va fi platita de autoturismele care nu sint inmatriculate in Constanta, deoarece si alte orase au taxe foarte mari de parcare.

Cuantumul taxelor speciale va fi stabilit anual. Mazare a motivat reinstituirea taxelor speciale prin necesitatea de a obtine bani la bugetul local pentru o serie de investitii care vor fi realizate cu precadere in Mamaia: construirea unui orasel acvatic si a unei linii de teleschi pe Lacul Siutghiol si achizitionarea in leasing a zece autobuze etajate cu sistem de traducere pentru turistii straini.