Fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii va fi reinstalat in doua saptamini si are de luat un miliard de lei vechi de la Tariceanu, ca despagubiri.

In cel mult doua saptamini, Ion Smeeianu (foto) va redeveni presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), precizeaza un comunicat al Guvernului.

„Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu va pune in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in termenul legal, care este de 30 de zile de la pronuntare, respectiv de la 30 noiembrie 2006. Pentru punerea in aplicare a deciziei, trebuie indeplinite o serie de proceduri, precum emiterea deciziilor de eliberare si de numire in functie si publicarea lor in Monitorul Oficial", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Guvernului. Pina la indeplinirea acestor proceduri, actualul presedinte al ANRC, Dan Georgescu, ramine in functie, precizeaza sursa citata.

„Georgescu se joaca"

Ieri, Smeeianu s-a prezentat la sediul ANRC pentru a-si ocupa functia, insa a fost oprit la poarta de personalul de paza, dupa ce Dan Georgescu a refuzat o intilnire cu acesta. „I-am spus domnului Georgescu sa dea doar decizii administrative, dar din cite vad se cam joaca cu deciziile. Intrebati-l citi bani am de luat de la bugetul de stat, ca este suma acumulata de dinsul cit a fost presedinte ANRC", a declarat Smeeianu. Dan Georgescu a estimat suma cistigata in doi ani la aproximativ un miliard de lei vechi.

Instanta a decis anularea deciziei prin care Tariceanu l-a destituit pe Smeeianu si a dispus reintegrarea sa in functie, cu plata salariului indexat si recalculat de la 4 martie 2005 pina la reintegrarea in functie.