Consilierul prezidential pe probleme de sport se afla in pole position pentru functia de presedinte ANS.

Plecarea conservatorilor de la guvernare a lasat vacant si postul de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport (ANS). Daca in urma cu o saptamina PNL isi disputa aceasta functie cu UDMR, cistigator din aceasta disputa se pare ca a iesit PD, care si-l doreste in fruntea sportului romanesc pe fostul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastica Octavian Bellu. „De cite ori exista o astfel de situatie, fie alegeri la COSR, fie schimbare de structura la ANS, eu sint in carti, conform presei. Momentan, nu pot nici sa confirm, nici sa infirm. Este o problema pe care o pot rezolva doar Guvernul si primul-ministru", a spus Bellu.

Totusi, consilierul prezidential a recunoscut ca nu ar refuza o astfel de functie: „Intrebarea este ce poti face dintr-o astfel de functie. Eu voi promova ideea conform careia sportul merita un minister. O agentie, oricit de apropiata ar fi de Cancelarie, tot agentie este. Asa cum in UE exista multe tari care au un minister al sportului, fie el alipit de tineret sau nu, asa ar trebui sa convingem si noi ca sportul are nevoie de minister", a mai spus Bellu.

Premierul a semnat ieri eliberarea din functia de vicepresedinte ANS a lui Constantin Liviu Cepoi, sportivul care in 1992 ocupa locul patru in proba de sanie la Olimpiada de la Albertville. In locul sau a fost numit Valentin Vasilescu, consilier la Camera Deputatilor. „Nu stiu ce nemultumiri legate de activitatea mea a avut domnul prim-ministru, dar probabil a contat ca am fost si sint in echipa lui Gheorghe Flutur, pe care il voi sprijini in continuare. Asta este politica", a declarat Liviu Cepoi.