Sint citeva mii de idei fixe pe meleagurile astea. Unele au ajuns show-uri, altele au luat fata unor personaje. Cele mai multe plutesc din canal tv in canal tv. Si se vind bine, daca e sa ne luam dupa audiente. Topurile sint un sport placut in mileniul trei. Dar ele chiar ar trebui sa aiba un rol recreativ. Nu si pentru Tatulici, care are o idee fixa cu "elitele", mai ales politice. Pai putem sa facem si o simulare de guvern, si o simulare de cultura cu cei mai valorosi tatulicieni. Eu cred ca e un top facut special pentru cei care oricum voteaza fara sa stie exact ce sau nu voteaza deloc, pentru cei care nu citesc si tot asa… E util pentru ei sa stie cine sint cei mai buni fara sa se mai oboseasca sa caute.

Tuca e o idee fixa in sine. Intr-un dialog cu Iliescu, am observat ca pina si acesta din urma a evoluat, dar omul-show a ramas acelasi. La un moment dat, Iliescu ii explica lui Tuca de ce nu e anormal sa ai presedinte de o culoare politica si guvern de alta culoare. Si asta pentru ca Tuca era ingrijorat ca, daca vine Geoana la putere, o sa-i "frece ridichea" (am citat!) Basescu. Si, oricum, nu e sugestiv ca talk-show-urile lui Tuca merg bine numai atunci cind se destrama aliante si reapare PSD-ul la orizont? Nu asa functiona "milionarul de la miezul noptii" si pe la sfirsitul anilor ’90?

Rivalitatea Andreea Marin/Mihaela Radulescu, doua dive care seamana atit de mult, doar ca una a vorbit mult mai mult! La emisiunea lui Robert Turcescu s-a petrecut explozia antipresa de scandal. Subiect neinteresant, totusi. Cind cistigi bani din prezenta publica trebuie sa-ti asumi cu zimbetul pe buze inconvenientele si, eventual, sa te duci cu zimbetul pe buze la tribunal. Dar nu ideile fixe ale divelor ma preocupau, ci ideea fixa a lui Adrian Halpert (director la ,,Adevarul’’ si ,,Averea’’, omul care a supervizat batalia cu mustar, fictiva sau nu, intre cele doua vedete) ca platformistii nu fac doi bani de la plecarea din PNL. Culmea, aceasta e sigur si parerea lui Patriciu. Cine a zis ca ziaristii sint cumparati? Eu cred ca ei se vind singuri. Sau poate am doar o idee fixa. Una la citeva mii nu e asa grav.