Romanii au avut de ales luni seara la televizor intre Ion Iliescu invitat la Tuca, Gigi Becali in miezul problemei cu Cornel Nistorescu sau Andreea Marin si Mihaela Radulescu in platou la Turcescu.

Luni seara, ora 22.00 si ceva: Iliescu a inviat la Marius Tuca, pe Antena 1, Gigi Becali l-a facut „hahalera" pe Cornel Nistorescu de fata cu Madalin Ionescu, la National TV. Dan Diaconescu nu s-a lasat mai prejos: a investigat moartea lui Dumitru Tinu senzational si in direct. La 22.32, peste 730.000 de romani au stat insa cu ochii pe Realitatea, unde fosta si actuala sotie a lui Stefan Banica jr. isi expuneau supararea pe jurnalistii de la „Averea" si, implicit, pe Dinu Patriciu.

SMS-urile lui Halpert

Emisiunea lui Turcescu a atins astfel un record de audienta pe tot anul, cu o cota medie de 12,6% la nivel urban. Printre rivalii de talk-show-uri de la acea ora, Ion Iliescu s-a tinut aproape de ratingul celor doua invitate „100%", cu o cota de piata de 10,4%. Au urmat, in ordine, OTV, B1 TV si National TV. „Blocatarii" din PRO TV au depasit insa toate discutiile de seara, cu cea mai mare cota de piata de la acea ora.

Andreea Marin si Mihaela Radulescu invitate la „100%" au depasit chiar si ratingul atins de Teo la aceeasi emisiune, care detinea recordul pina acum, cu 10,4% cota de piata. Cele doua vedete au ajuns la Turcescu deranjate de articolele aparute in presa de scandal, in special „Averea", in care se spunea ca s-ar fi batut cu maioneza. Mihaela Radulescu a dat ziarul in judecata, iar Andreea Marin Banica ii va fi martor. Prezentatoarea postului din Baneasa a declarat ca Adrian Halpert, directorul de la „Averea", i-a trimis SMS-uri in care o ameninta cu publicarea pe prima pagina a unui material care-i va afecta grav imaginea. „OK. N-ati vrut sa discutam. Materiale in pregatire", anunta unul dintre ele. Mihaela Radulescu a continuat cu atacurile la adresa lui Dinu Patriciu, facind o paralela intre pozitia lui si cea a unui sef mafiot. Adrian Halpert a intervenit telefonic in emisiune, sustinind ca bataia dintre cele doua s-a petrecut cu adevarat, doar ca in alta locatie decit cea precizata in articol.

A inviat Iliescu

Discutia dintre Marius Tuca si Ion Iliescu, de la Antena 1, a reusit sa tina piept celor doua. „Eu am dat un titlu pe ecran care o sa va supere la inceput. Dar pina la sfirsit o sa inceapa sa va placa. Am spus «A inviat Iliescu»", si-a pregatit Tuca invitatul special. Romanii au putut urmari astfel marturisirile fostului sef al statului despre lacrimi, suferinte, tradare si invidii, dar si despre regrete, razbunare si reprosuri. Au mai stat in puncte de atractie a audientei declaratia lui Iliescu „eu sint mai crestin decit altii", raspunsuri la intrebarile „il mai iubiti pe Adrian Nastase" si „a ramas copilul dvs. de suflet" („nimeni nu este copilul meu" a venit prompt raspunsul), povestiri despre cum sar babele pe el in piata, ce mai spune doamna Nina sau cuvintele adresate celor care l-au pupat in fund si au dat bir cu fugitii. Iliescu a analizat impreuna cu Tuca forma cuvintului „tatucul" si comportamentul lui Traian Basescu, care intelege prost Constitutia si nu citeste carti, ci forumuri. Fostul presedinte si-a exprimat, de altfel, si filosofia fata de Internet si bloguri: „Un fel de mahala pe calculator".

Civilizat hahalera

Suparat de discutia dintre Madalin Ionescu si Cornel Nistorescu de pe National TV, Gigi Becali a dat buzna in studioul de la „Miezul problemei" pentru a lamuri lucrurile. „Civilizat, vreau sa discutam civilizat", a inceput patronul Stelei, explicind telespectatorilor ca a plecat dezbracat din casa, pentru ca a fost jignit de fostul redactor-sef de la „Evenimentul zilei". Dupa interpelarile lui Nistorescu de genul „Duceti-va, domn’e, si cereti-i lui Viorel Hrebenciuc paminturile inapoi, domn’e. Mergeti si vedeti-va de treaba, nu veniti in emisiune!", discutia a degenerat. Presedintele PNG a dat drumul la ofensele obisnuite, cum ar fi „hahalera", „zdreanta" si „gunoi", dar l-a acuzat pe Nistorescu si ca ar fi fost informator al Securitatii.