Fostul presedinte al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii a cistigat procesul cu premierul Tariceanu, care l-a demis in 2005.

Ion Smeeianu (foto), fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), este pe cale sa devina, din nou, seful institutiei. La finele lunii noiembrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat o decizie de anul trecut a premierului Tariceanu si a dispus reintegrarea lui Ion Smeeianu in functia de presedinte ANRC. Potrivit MEDIAFAX, Smeeianu a declarat ca instanta l-a obligat pe seful Executivului la plata despagubirilor reprezentind salariul indexat, majorat si recalculat, de la 4 martie 2005 si pina la reintegrarea efectiva in functie. Paralel, Smeeianu i-a scris si actualului presedinte al ANRC, Dan Georgescu, caruia ii cere sa elibereze imediat postul. „Orice fel de act semnat de dumneavoastra ulterior datei de 10 decembrie este lovit de nulitate. Actele curente administrative, si numai acestea, pot fi semnate de vicepresedinte", sustine Smeeianu. Ion Smeeianu a anuntat ca astazi, la ora 14.00, se va prezenta la ANRC pentru preluarea functiei, si ca spera sa nu fie nevoie de executor judecatoresc pentru a-l inlatura pe Georgescu.

Dupa alegerile din noiembrie 2004, premierul Tariceanu l-a inlocuit pe Smeeianu cu Georgescu la conducerea ANRC. „Eventuala mea plecare nu trebuie pusa in practica printr-o simpla adresa depusa la sediul ANRC, prin care fostul prese-dinte al institutiei Ion Smeeianu solicita sa parasesc de indata functia. Astept de la Guvern un document oficial in acest sens", a declarat Dan Georgescu.

Guvernul a aratat ca juristii sai analizeaza cazul: „Pe baza concluziilor acestora si in stricta conformitate cu legea, va fi luata o hotarire", informeaza Executivul.