„Ciinii" au terminat sezonul cu un avans de 13 puncte fata de Steaua, transind practic lupta pentru prima pozitie a Ligii I.

Prima parte a campionatului s-a incheiat aproape la fel cum a inceput, cu un rezultat de egalitate. A fost 0-0 duminica seara, la Craiova, intre Universitatea si Steaua, la mai bine de patru luni dupa ce, in mijlocul verii, la Arad, UTA si Farul remizau (1-1) in deschiderea editiei 2006/2007. In tot acest rastimp s-au mai disputat 169 de meciuri in Liga I, care au fixat-o pe Dinamo in pozitia de lidera aproape de neegalat si probabila noua campioana a Romaniei. In Banie, insasi Steaua si-a dat concursul la inscaunarea rivalei din Stefan cel Mare, ros-albastrii neizbutind sa cistige decit unul dintre cele trei puncte care ar fi mentinut distanta de 11 puncte intre prima si a doua clasata. Conducatorii din Ghencea admit ca Dinamo nu mai poate fi ajunsa, iar managerul general Mihai Stoica justifica: „Se pare ca nu sintem pregatiti sa luptam intr-o competitie atit de importanta ca Liga Campionilor si sa facem fata si in campionat. Atit am putut, atit am facut. Iarna e lunga si speram ca, o data cu achizitiile pe care le-am preconizat, sa atacam returul cu sanse mai mari de a ne consolida aceasta pozitie. Probabil vor veni trei jucatori, care nu au nici o legatura cu echipele din campionatul nostru". In plus, el a acuzat si ineficienta actualilor fotbalisti: „Nu trebuie sa visam la cai verzi pe pereti si sa ne gindim la titlu. Noi nu am fost in stare sa marcam in ultimele trei meciuri din deplasare...".

Premiati pe jumatate

Steaua are doar trei puncte avans fata de Rapid si CFR Cluj, aceasta din urma echipa urmind sa faca si primul transfer al iernii, atacantul Viorel Frunza, de la FC Vaslui. Arpad Paszkany, patronul ardelenilor, a intarit: „Pot spune ca Frunza este jucatorul nostru, insa mai trebuie sa stabilim ultimele detalii. Ori vom plati clauza de reziliere si vom ceda Vasluiului un jucator, ori Frunza va ramine in coproprietate". In ceea ce-i priveste pe actualii jucatori ai CFR, acestia au primit cite 100 de milioane de lei pentru cele 13 puncte adunate in ultimele cinci etape si se pot considera rasfatati, lor fiindu-le promisi bani, cite 200 de milioane, doar in cazul obtinerii a trei victorii. „A fost o conventie: totul sau nimic. Dar noi le vom da totusi jumatate, ca nu sintem oameni rai. Adevarul gol-golut este ca nu toti jucatorii ar fi meritat o prima la fel, dar fotbalul este un joc de echipa", a spus finantatorul gruparii din Gruia.

Vorbe goale pe Bega

Deziluzia acestei toamne a fost Politehnica Timisoara, pe care din primavara o vom descoperi sub un nou nume si alte culori. Echipa nu s-a clasat mai sus de locul 4 (et. a VII-a), dar patronul Marian Iancu este delirant: „Eu nu cunosc decit locul intii. Locul 5 este pentru cei care il merita, iar eu consider ca noi meritam mai mult". Indisponibil in toamna citeva etape din cauza unei suspendari petrecute pe celula, la Rahova, cercetat-penalul patron de pe Bega cerceteaza viitorul din perspectiva omului liber: „Este momentul sa apasam pe acceleratie, sa completam ce e de completat, sa facem schimbarile necesare si sa modificam din mers inclusiv mentalitatea, pentru ca sint multi la acest club care nu au mentalitatea de care am eu nevoie. In primul rind ne lipseste un an de experienta, cel pe care-l vom parcurge de aici incolo. Un ciclu este de trei ani, trei ani si jumatate. Asa au ajuns la performanta toate echipele mari, iar la noi se vede clar ca ne lipseste acel an. Vara lui 2008 sigur ne va gasi ca un club puternic, cu imagine in Europa si cu obiectivele indeplinite".