Liderii PD au avut ieri o prima intilnire cu sefii platformistilor. Paralel, conducerea PNL a dezavuat colaborarea dintre PD si PLD. Tot ieri, Cristian Boureanu a anuntat ca parlamentarii platformisti demisioneaza din PNL, informatie infirmata de unii dintre ei.

Tripleta din fruntea PD, Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, s-a intilnit ieri cu initiatorii PLD, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur. S-a decis ca ambele parti sa se intilneasca fie saptaminal, fie bilunar. „A fost o intilnire preliminara, in care am discutat modul in care ne vom intilni in mod regulat de acum inainte", a precizat Stolojan, iar Gheorghe Flutur a adaugat ca „am discutat sa avem si alte intilniri, in care sa ne consultam in primul rind in domeniul parlamentar". Inainte de intilnire, Stolojan a afirmat printre altele ca „Guvernul nu are o strategie postaderare" si ca si acest aspect urmeaza sa fie discutat.

PNL nu accepta intilniri cu platformistii

Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a declarat ieri, la finalul sedintei CEx al PNL, ca liberalii nu se vor intilni cu „pro-stolojenistii" nici separat, nici in cadrul Aliantei D.A. „Daca PD doreste acest lucru, o poate face, noi nu putem sa-i impiedicam. Atragem insa atentia ca acest lucru se situeaza in afara Aliantei D.A. si ca este inca un act de ostilitate la adresa PNL", a spus Hasotti. De cealalta parte, si Stolojan a declarat ca nu agreeaza „intilniri cu petro-liberalii".

Demisioneaza platformistii din PNL?

Intr-o declaratie data ieri Agentiei Rompres, ex-liberalul Cristian Boureanu a afirmat ca in cadrul intilnirii dintre PD si initiatorii PLD s-a discutat posibilitatea ca platformistii parlamentari sa demisioneze din PNL. Decizia finala urma sa fie luata in cadrul proximei intilniri a platformistilor. Contactati de „Cotidianul", mai multi platformisti, printre care deputatii Petre Ungureanu si Viorel Oancea, ne-au spus ca nu intentioneaza sa demisioneze din PNL, iar senatorul Ionut Popescu - despre care doar platformistii sustin ca ar fi aderat la ei - a fost categoric: „Nu am de gind sa plec din PNL. Am chiar un proiect indraznet, sa fac Fondul Proprietatea, care este un lucru extraordinar, sa functioneze". Popescu s-a aratat chiar deranjat de faptul ca simbata liderii PD si-au asumat paternitatea cotei unice de impozitare, al carei initiator este senatorul liberal. „Dupa razboi multi viteji se arata. Cind cota unica era injurata, nu au sarit in ajutorul meu. Acum, cind s-a vazut ca da rezultate bune, si-o asuma. Asa e in politica", a conchis Popescu. Fata de posibilele demisii ale platformistilor, liderii PNL nu manifesta vreo ingrijorare. „Le-a dat Dumnezeu mintea cea de pe urma", a spus Puiu Hasotti. „Este treaba lor", a comentat Bogdan Olteanu, iar viceliderul deputatilor PNL, Horia Uioreanu, a afirmat ca „este un lucru de bun-simt din partea lor".