Internationalul roman se afla pe locul trei in clasamentul golgheterilor din Italia dupa golul care a adus victoria Fiorentinei la Chievo.

Un gol de trei puncte l-a scutit pe Adrian Mutu de antrenamentul de ieri-dimineata, Cesare Prandelli dindu-si acordul ca atacantul roman sa vina la Bucuresti pentru Gala Fotbalului, unde urma sa primeasca marele premiu, conform fiorentina.it. „I-a oferit doua pase geniale lui Toni, a inscris unicul gol al intilnirii si a fost protagonistul absolut al finalului de meci", au fost reactiile in presa italiana, care l-a desemnat pe roman jucatorul meciului cistigat de Fiorentina cu 1-0 la Chievo si al etapei desfasurate in Italia. Golul, al saptelea in acest sezon, il mentine pe Mutu pe podiumul golgheterilor din Serie A, la doua reusite de liderii Christian Riganò (Messina) si Francesco Totti (AS Roma). Cele trei puncte au scos Fiorentina (echipa penalizata cu 15 puncte dupa scandalul meciurilor trucate) din zona retrogradarii, Mutu marturisind ca echipa poate spera chiar la o calificare in Cupa UEFA.

Chivu, depasit in viteza

In schimb, Cristi Chivu a avut o prestatie de cosmar in derby-ul Romei, cistigat de Lazio cu 3-0. Internationalul roman, care a deviat catastrofal pentru propriul portar la primul gol, a fost considerat de presa unul dintre cei mai slabi de pe teren. „Chivu a suferit din cauza vitezei atacantilor laziali", a scris Datasport.

Gol Reghecampf

In Germania, Laurentiu Reghecampf a marcat un gol in meciul pe care echipa sa, Alemannia Aachen, l-a cistigat, duminica, in deplasare, cu scorul de 2-1, in fata formatiei VfL Wolfsburg. Mai la est, Florin Cernat s-a calificat cu Dinamo Kiev in semifinalele Cupei Ucrainei, Dinamo Kiev avind nevoie de prelungiri pentru a se impune cu 2-1 la Dniepr Dnepropetrovsk, formatie antrenata de fostul tehnician al Stelei Oleg Protasov.