Desi mai sint doar citeva zile pina la aderare, moment care va aduce Romaniei peste 30 de miliarde de euro, reprezentind sumele ce vor fi alocate Romaniei de Uniunea Europeana in intervalul 2007-2013, nu s-a numit inca nici o autoritate care sa aiba grija de acesti bani.

Guvernul nu a luat nici la aceasta ora o decizie in ce priveste institutiile care se vor ocupa de politica regionala, care implica strategia de virare a fondurilor postaderare, si de relatia cu UE, a declarat ieri Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor, cu ocazia unui seminar dedicat fondurilor structurale.

La acelasi eveniment, premierul Tariceanu a declarat ca se fac jocuri politice care nu il intereseaza. „Interesul Romaniei nu este cum sa organizeze anticipate, ci cum sa se integreze in Uniune", a spus premierul.

Cu toate acestea, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, isi mentine estimarea ca Romania va reusi sa atraga intre 85 si 90% din sumele puse la dispozitie de Uniunea Europeana, dar admite ca anul viitor vom fi contribuabili neti la bugetul UE, avind de dat un miliard de euro, trimestrial, fara sa primim sume importante. Romania va primi, in total, fonduri postaderare de peste 30 de miliarde de euro.