Elena Udrea a fost aleasa secretar executiv al PD la Consiliul National de Coordonare, desfasurat sambata. Pe langa Udrea, au fost desemnati si titularii altor posturi similare din PD care erau vacante: secretarul de stat din MAI Mircea Toader, deput
Elena Udrea a fost aleasa secretar executiv al PD la Consiliul National de Coordonare, desfasurat sambata. Pe langa Udrea, au fost desemnati si titularii altor posturi similare din PD care erau vacante: secretarul de stat din MAI Mircea Toader, deputatii Costica Canacheu, Mircea Rogin, senatorul Dan Carlan, primarul din Targu Mures Dorin Florea, Catalin Marinescu, Dumitru Moinescu si Corin Lunganu. Presedintele executiv Adriean Videanu le-a prezentat celor 798 de membri ai CNC un bilant roz al primilor doi ani de participare a PD la guvernare. "Paradoxal, primii doi ani de guvernare sunt cei mai buni ani din istoria recenta a Romaniei postrevolutionare", a spus Videanu. El a mentionat cresterea economica de 7,8%, reducerea inflatiei sub nivelul de 5% si cresterea salariului mediu brut de la 198 de euro, in decembrie 2004, la 320 de euro. Totusi, primarul Capitalei si-a indemnat colegii sa-si pastreze capul limpede si sa faca o evaluare a riscurilor si vulnerabilitatilor cu care se confrunta un partid la guvernare.
"Acest lucru ar fi trebuit sa fie mana cereasca pentru Opozitie, dar, din pacate, nu avem o Opozitie care sa sesizeze acest lucru si trebuie sa avem noi un autocontrol al riscurilor", a spus Videanu. Acesta a trimis si o sageata in directia colegilor liberali de Alianta, afirmand ca PD a evitat sa-si plieze atitudinea dupa pozitiile unor lideri ai PNL incercand sa mentina drept prioritate realizarea programului de guvernare.
Mai ingrijorator pentru PNL este faptul ca liderii democratilor au hotarat sa initieze discutii cu Partidul Liberal-Democrat, formatiunea fostilor platformisti. Conform unor surse din PD, citate de agentia Mediafax, intalnirea ar urma sa aiba loc astazi, una din posibilele teme de discutie fiind lista comuna pentru alegerile europarlamentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.