Autoritatile britanice depun eforturi pentru a combate traficul cu copii dar se tem ca fenomenul va lua amploare dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, relateaza cotidianul britanic "The Times", in editia electronica de sambata. Cotidianul bri
Autoritatile britanice depun eforturi pentru a combate traficul cu copii dar se tem ca fenomenul va lua amploare dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, relateaza cotidianul britanic "The Times", in editia electronica de sambata. Cotidianul britanic relateaza despre arestarea, in luna mai, pe aeroportul Stansted a Annei Puzova, cetatean ceh, care incerca sa introduca ilegal in Marea Britanie trei copii romani.
Saptamana trecuta, ea a primit, in urma procesului desfasurat in Marea Britanie, trei ani de inchisoare pentru introducerea ilegala de copii in aceasta tara. In calitate de cetatean al unui stat membru UE, Puzova putea calatori in Marea Britanie fara restrictii. Ea a recunoscut dupa ce a fost arestata, ca a adus in Marea Britanie 13 copii romani cu varste intre 5 si 15 ani, in perioada ianuarie - mai 2006 insa, in timpul anchetei ea nu a putut spune unde sunt ceilalti copii adusi in Marea Britanie. Cu 24 de ore inainte de a fi arestata, Puzova plecase singura din aeroportul Luton spre Valencia si s-a intors cu cei trei copii. Acum micutii sunt in grija autoritatilor Britanice. Puzova, care in momentul arestarii era insarcinata cu cel de-an noualea copil, a intrat in atentia politiei britanice inca din luna martie deoarece a sosise in Marea Britanie, din Barcelona, cu doi copii. Ulterior s-a descoperit ca Puzova calatorea in mod frecvent din Marea Britanie in Spania sau Italia. Surse din politie au declarat pentru The Times ca Anna Puzova este doar "varful aisbergului" si ca anchete amanuntite au loc pentru anihilarea retelelor de trafic cu copii. Nu exista date exacte privind numarul de copii care sunt adusi ilegal in Marea Britanie dar autoritatile se asteapta la o inrautatire a situatiei dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. Autoritatile britanice apreciaza ca ruta pe care se desfasoara traficul cu copii ar fi prin Serbia, apoi in Spania si apoi in tarile vestice. UK Human Trafficking Centre, infiintat recent, cu sediul in Sheffield, este implicat in mai multe investigatii care se desfasoara in Marea Britanie si in strainatate. Pierre Poupard, reprezentant UNICEF in Romania a declarat ca saracia este principalul factor care alimenteaza taficul cu copii.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.