Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat, sambata, ca saptamana trecuta a propus organizarea de alegeri anticipate. Seful liberalilor nu a primit insa, din partea partenerilor de Alianta, raspunsul la care se astepta, pedistii renuntand la ideea
Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat, sambata, ca saptamana trecuta a propus organizarea de alegeri anticipate. Seful liberalilor nu a primit insa, din partea partenerilor de Alianta, raspunsul la care se astepta, pedistii renuntand la ideea pentru care militasera pana acum pentru a mentine "stabilitatea politica".
"Noi le-am facut (reprezentantilor PD - n.r.), acum o saptamana, propunerea, le-am spus ca, daca nu ne intelegem pe aceste chestiuni care tineau de posturile ramase libere dupa plecarea conservatorilor, putem sa organizam si alegeri anticipate. Cei de la PD au spus, in mod surprinzator, <>", a spus Tariceanu, intr-o emisiune televizata.
In schimb, premierul a respins un alt zvon care a circulat atunci, si anume ca mandatul oferit negociatorilor liberali includea un "targ" politic prin care, dupa scrutinul anticipat, PNL - prin Tariceanu - si PD sa detina cate doi ani functia de prim-ministru.
Desi a avansat ideea unor alegeri cu doi ani inainte de termen, o solutie folosita, de obicei, in caz de impas politic, Tariceanu spune ca nu este vorba de asa ceva in Romania. In prezent, nu se poate discuta de o criza politica in adevaratul sens al cuvantului, in conditiile in care Executivul, Parlamentul si celelalte institutii publice functioneaza, sustine liderul liberal. In schimb, Tariceanu admite ca s-a obisnuit cu minicrizele prin care a fost caracterizata guvernarea sa.
"M-am tabacit, m-am obisnuit cu crizele. De doi ani m-am obisnuit cu o anumita dinamica a evolutiei politice deoarece PD nu a facut decat sa vorbeasca de necesitatea alegerilor anticipate la cateva luni dupa instalarea Guvernului", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.