Michal Susak a demisionat vineri din postul de presedinte al companiei de investitii PPF Investments.

Potrivit publicatiei ,,Czech Business Weekly’’, citata de NewsIn, motivul demisiei ar fi investigatia cu privire la rolul sau in privatizarea unor utilitati din Romania. „Cred ca acest caz ar putea fi asociat, din cauza mea, de PPF Investments si acest lucru ar dauna imaginii companiei", a spus Susak. Desi paraseste pozitia de presedinte executiv, Susak va continua sa lucreze intr-o functie inferioara, pe care nu a specificat-o, spune saptaminalul economic ceh. „Nu vreau sa ma gindesc acum la viitoarea mea implicare in PPF Investments pina ce nu se finalizeaza investigatia", a spus acesta.

In perioada in care lucra ca director general pentru divizia de banca de investitii a Credit Suisse First Boston (CSFB), Susak a consiliat statul roman in privatizarea citorva companii, printre care si Petrom, care a fost vinduta grupului austriac OMV pentru 1,5 miliarde de euro in 2004. Lista privatizarilor controversate include companiile de distributie a energiei Distrigaz Nord si Distrigaz Sud si listarea a 46% din Romtelecom. Susak a parasit in mai 2006 CSFB pentru a deveni director al PPF Investments.

Susak Michal este acuzat de spionaj in dosarul privatizarilor, dar a parasit Romania in 15 noiembrie. El a declarat recent pentru NewsIn ca privatizarile in care a fost consilier au fost niste succese si ca a aflat din presa de acuzatiile procurorilor. PPF Investments a derulat, intre 21 septembrie si 17 noiembrie, o oferta de preluare a bancii comerciale Romexterra, aproape paralel cu banca ungara MKB. PPF Investments sustine ca a colectat aproximativ 19,3% dintre actiunile Romexterra. Dupa finalizarea procesului de transfer al actiunilor catre PPF Investments, fondul de investitii va fi al doilea actionar al bancii Romexterra, dupa banca ungara MKB, care a achizitionat 55,3% dintre actiuni in urma unei oferte publice in care a platit 6 lei/actiune.