11 Decembrie 2006

Lectura de un minut

Contributiile la pensiile obligatorii private nu vor afecta sistemul public, iar pensionarii vor primi integral pensiile, inclusiv majorarile stabilite de Guvern, intrucat diferenta de venituri alocata Pilonului II va fi acoperita de la buget sau din
Contributiile la pensiile obligatorii private nu vor afecta sistemul public, iar pensionarii vor primi integral pensiile, inclusiv majorarile stabilite de Guvern, intrucat diferenta de venituri alocata Pilonului II va fi acoperita de la buget sau din fondurile incasate din privatizari. "Introducerea pilonului II de pensii este necesara pentru stabilitatea sistemului de pensii in ansamblul sau in urmatorii 50 de ani si pentru asigurarea unei perspective mai bune a veniturilor asiguratilor decat in cadrul unui sistem de asigurari exclusiv public", se arata intr-o declaratie comuna a ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, si a ministrului Muncii, Gheorghe Barbu. Reforma sistemului de pensii are in vedere dezvoltarea segmentului de fonduri private prin transferul treptat al unei parti din contributiile platite de salariati pentru asigurarile sociale, prin sistemul public de pensii. Programul se va realiza in doua etape, si anume pensii obligatorii administrate privat - Pilonul II si pensii private facultative - Pilonul III. Potrivit presedintelui Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Mihai Seitan, sistemul facultativ urmeaza sa functioneze din ianuarie 2007, iar cel de-al doilea ar putea fi introdus tot in 2007, spre sfarsitul anului.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.