Theodor Stolojan (foto), Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica au avut ieri prima intalnire cu cei pe care ii considera parteneri in Alianta D.A., democratii Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga. Desi in week-end anuntasera cu surle si trambit

Theodor Stolojan (foto), Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica au avut ieri prima intalnire cu cei pe care ii considera parteneri in Alianta D.A., democratii Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga.

Desi in week-end anuntasera cu surle si trambite ca vor demara consultarile oficiale intre cele doua formatiuni, intalnirea de ieri, care a avut loc in biroul ministrului de Interne, Vasile Blaga, s-a tinut intr-o atmosfera de clandestinitate. Initial, cele doua parti au recunoscut doar neoficial ca s-au intalnit si ca au discutat despre colaborarea parlamentara. ""Am avut o intalnire preliminara. De acum inainte ne vom intalni regulat si ne vom sfatui in chestiuni punctuale"", a confirmat apoi Theodor Stolojan. Liderii PD n-au vrut sa recunoasca nici ei intalnirea cu echipa Stolojan, dar surse democrate spun ca ar fi fost vorba doar despre o coordonare a demersurilor parlamentare. Intalnirile cu platformistii au mai degraba sensul legitimarii noului partid al lui Stolojan drept adevaratul partener de Alianta, cu care PD a fondat proiectul Dreptate si Adevar in 2004. Intentie confirmata ieri si de declaratia unuia dintre liderii PD: ""Vom colabora, pentru ca noi si ei avem raspunderea Aliantei"".

DEMONSTRATIE. Prima strategie comuna a celor doua partide ar fi sa-i demonstreze premierului Calin Popescu Tariceanu ca Guvernul sau nu mai are sprijin parlamentar. Ieri, senatorii si deputatii care au aderat la viitorul PLD au discutat despre posibilitatea de a demisiona din PNL. Theodor Stolojan a confirmat ca acestia isi vor inainta demisiile atat din PNL, cat si din grupurile parlamentare de la Camera Deputatilor si de la Senat. Cei 20 de deputati si opt senatori vor reprezenta un grup separat, chiar daca oficial regulamentele celor doua Camere nu le permite sa oficializeze acest demers.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.