Noul mers al trenurilor are mai putine trenuri de tip personal, dar prevede introducerea clasei business.

Mersul trenurilor 2006/2007, intrat in vigoare ieri si valabil pina pe 8 decembrie 2007, prevede circulatia a 1.657 de trenuri, din care 276 de tip intercity, rapid si accelerat, precum si a 1.381 de trenuri tip personal, dintre care 207 sint de lung parcurs. Numarul acestora este mai mic fata de anul trecut, respectiv cu trei al celor de rang superior si cu 83 al celor de tip personal.

Si in acest an, mersul prevede legaturi directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Salonic, Istanbul, München, Venetia si Belgrad.

Trenuri de afaceri

O noutate absoluta este introducerea serviciului business-class pe rutele Bucuresti-Timisoara si Oradea. De asemenea, din 10 decembrie, CFR Calatori vor pune in circulatie trenurile zapezii, pina pe 28 februarie 2007. Vor functiona 16 trenuri, din care patru intercity, patru rapid si opt rapid Sageata Albastra. Trenurile zapezii vor face legatura intre capitala tarii si statiunile montane de pe Valea Prahovei. Pentru zona turistica Vatra Dornei, calatorii au la dispozitie un tren care face legatura de la Suceava sau Iasi la Vatra Dornei si retur. Trenurile vor pleca dimineata, la fiecare ora, si se vor intoarce in cursul dupa-amiezei. Pentru o calatorie de la Bucuresti catre una dintre statiunile montane, elevii si studentii vor plati 18,50 lei la trenurile rapid si 21 de lei la cele intercity, iar pina la Brasov vor plati 21,50 lei la trenurile rapid si 24 de lei la intercity. Fata de acestea, adultii vor plati mai mult cu aproximativ patru lei pe bilet.