partidului pe Sorin Oprescu. Un alt candidat la presedintia PSD, senatorul Antonie Iorgovan, s-a retras din competitie, anuntand ca si el il sprijina pe Oprescu. Actualul lider al partidului, Mircea Geoana, avea insa cele mai mari sanse sa fie
partidului pe Sorin Oprescu. Un alt candidat la presedintia PSD, senatorul Antonie Iorgovan, s-a retras din competitie, anuntand ca si el il sprijina pe Oprescu. Actualul lider al partidului, Mircea Geoana, avea insa cele mai mari sanse sa fie reales in aceasta functie. In discursul sau, Geoana si-a ignorat contracandidatii si s-a concentrat pe atacurile la adresa PD si a presedintelui Traian Basescu. Pana la inchiderea editiei, nu se finalizase numaratoarea voturilor exprimate de catre participantii la congres.
"Lucrare grea, Mircea, am ramas numai noi doi"
Asa si-a inceput discursul contracandidatul lui Mircea Geoana, Sorin Oprescu, dupa ce Antonie Iorgovan si-a anuntat decizia de a se retrage din cursa pentru sefia partidului, cerandu-le celor care ar fi vrut sa-l voteze sa-l aleaga pe Oprescu. Dupa ce a infierat actuala conducere a partidului, dar mai ales dupa ce a acuzat pe toata lumea ca l-a marginalizat pe Ion Iliescu, Iorgovan a anuntat: "Congresul trebuie sa continue fara prezenta mea ca si candidat".
Nici discursul lui Sorin Oprescu nu a fost lipsit de momente mai tensionate. Suparat ca cineva din sala l-ar fi jignit, deputatul Dan Iosif nu a evitat sa faca atmosfera negativa. Interventia purtatorului de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a reusit sa-l calmeze. In acelasi discurs, Oprescu a atacat iar actuala conducere, pentru faptul ca nu a facut nimic pentru ca PSD sa creasca in sondaje. "Am invatat sa ne dam pe tobogan, dar pe toboganul caderii in sondaje. Sa terminam cu jocurile la cafele", a cerut Oprescu. "Recunosc ca am facut multe greseli. Da, am gresit. Trebuia sa il fac eticheta expirata pe Ion Iliescu si eram acum vicepresedinte cu comunicarea. Trebuia sa ii fac nemernici pe toti cei din partid care nu erau de acord cu mine si as fi fost lider regional de Cluj", a spus Oprescu, fiind apoi fluierat de o anumita parte a salii. El a fost chiar huiduit dupa urmatoarea afirmatie: "Am gresit, in 1996, ca nu l-am felicitat pe Constantinescu si nu am trecut de partea adversarului. As fi fost presedinte de partid, iar pe post de bonus il aveam si pe Vanghelie de partea mea".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.