Fondatorul partidului a evitat sa ia o pozitie clara de sprijin fata de un candidat sau altul, dar din discursul sau nu au lipsit accentele critice la adresa echipei pe care Geoana s-a bazat pentru a conduce PSD-ul in ultimii doi ani. Ion Iliescu a a
Fondatorul partidului a evitat sa ia o pozitie clara de sprijin fata de un candidat sau altul, dar din discursul sau nu au lipsit accentele critice la adresa echipei pe care Geoana s-a bazat pentru a conduce PSD-ul in ultimii doi ani. Ion Iliescu a afirmat ca au venit apropiati de-ai sai care i-au reprosat faptul ca a acceptat functia de presedinte de onoare al PSD. "Cei care te-au terfelit cum te-au terfelit iti dau acum o sinecura", i-ar fi spus dezamagiti prietenii politici ai lui Iliescu. Acesta a spus ca a acceptat finalmente deoarece functia onorifica este "un semnal de corectare a unei erori politice de orientare, ca partidul este anti-iliescian". Fostul presedinte nu a omis sa le reproseze detractorilor sai de la Congresul precedent ca debarasarea de Iliescu nu a dus la intarirea partidului, dimpotriva. "Cei care s-au iluzionat ca partidul va fi mai performant fara mine s-au inselat", a spus cu oarecare satisfactie Iliescu. "De ce s-ar identifica cei zece milioane de romani saraci cu lideri ai PSD care sfideaza bunul simt cu bogatia lor?", s-a intrebat Iliescu. Nu a omis sa-i reproseze lui Mircea Geoana si inclinatiile autoritariste in modalitatea de conducere a PSD: "Autoritatea unui lider de partid nu se construieste in detrimentul principiilor. Autoritate cu de-a sila nu se poate" a spus Iliescu, in aplauzele asistentei. Ion Iliescu a reactionat si la spusele anterioare ale presedintelui Geoana, dupa care PSD s-a democratizat in ultimii doi ani, prin organizarea de alegeri libere pentru Congres si consultari interne pe teme importante. "Sa-mi spuna cineva daca i s-a bagat pumnul in gura la Congresele anterioare!", a cerut furios Iliescu. Acesta nu a ratat ocazia de a-l critica si pe succesorul sau la sefia statului: "Cei care abordeaza la Cotroceni asa-zisa condamnare a comunismului pregatesc de fapt presedintelui Traian Basescu o arma pentru discriminarea si subminarea PSD si a liderilor lui, pentru revenirea la un regim autoritar, la un partid-stat, construit dintr-un liberalism mimetic si trunchiul stamb al unui populism de cea mai joasa speta". Iliescu a cerut colegilor sai sa fie pregatiti sa faca fata unor "atacuri imunde" din partea puterii si prin intermediul proiectului de Lege a lustratiei, considerata ca arma politica impotriva PSD, dar si in lupta pentru putere din interiorul partidului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.