A plecat omul in recunoastere, glumeau unii, sa vada unde isi va petrece urmatorii ani, daca Parchetul il aduce in instanta, pentru inselaciune. si, evident, daca reuseste sa convinga instanta. Ultima isprava a lui Nati Meir a dus insa la o ras
A plecat omul in recunoastere, glumeau unii, sa vada unde isi va petrece urmatorii ani, daca Parchetul il aduce in instanta, pentru inselaciune. si, evident, daca reuseste sa convinga instanta. Ultima isprava a lui Nati Meir a dus insa la o rascoala in penitenciare. In ideea ca face lobby, el a fluturat prin fata detinutilor promisiunea unei gratieri colective. E ca si cum ai spune ca faci lobby pe langa un cal, sa-l convingi sa manance ovaz. Normal ca a iesit scandal. Inutil sa le explici celor care stau dupa gratii ca nici 2-3 la suta nu ar avea cum sa beneficieze de gratiere, daramite 10.000, cum spunea deputatul cu nume de napolitana. In unele inchisori, protestele s-au stins fiindca a fost zi de vizita. In altele, oamenii au obosit sa strige degeaba si s-au dus la culcare. Problema de fond ramane. Romania are 180 de oameni dupa gratii, la o suta de mii de locuitori, in vreme ce statele europene abia daca ating, in cele mai rele cazuri, suta. Iar europenii se arata ingrijorati ca inchisorile lor sunt suprapopulate si nu mai pot asigura standardele minime in vigoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.