Gedeon Richter Romania, subsidiara celui mai mare producator farmaceutic ungar, a cumparat, la jumatatea lunii noiembrie, compania Farmacon Plus Bucuresti, care detine o farmacie in Bucuresti, pentru circa 190.000 de euro. Compania farmaceutica era u
Gedeon Richter Romania, subsidiara celui mai mare producator farmaceutic ungar, a cumparat, la jumatatea lunii noiembrie, compania Farmacon Plus Bucuresti, care detine o farmacie in Bucuresti, pentru circa 190.000 de euro. Compania farmaceutica era unul din asociatii minoritari ai firmei preluate. Gedeon Richter a platit 43.500 de euro catre Adriana Golea pentru a prelua 44,5% din partile sociale, aceeasi suma fiind alocata si pentru achizitia unei participatii de 45%, de la Rodica Vasii.
Saramed SRL, administrata de Adriana Golea, primeste 100.000 de euro pentru a ceda catre Gedeon Richter 10% din titluri. Golea va ceda catre Gedeon Richter si o parte sociala distincta, la un pret de 10 lei. In urma tranzactiilor, Gedeon Richter Romania va controla 99,5% din partile sociale, singurul asociat ramas fiind societatea Farmacia Magnolia SRL, cu o parte sociala, reprezentand 0,5% din capital. Gedeon Richter Romania administreaza o serie de firme, ca Gedeon Richter Farmacia, Anemona, Amina Farm, Magnolia, Miraculus si Helodeea. De la inceputul anului, compania a achizitionat firma de distributie de medicamente Sibofarm Sibiu, retelele de farmacii Bioplus Pharm Bucuresti si Sanatatea Suceava, si a anuntat construirea unui depozit de 2,3 milioane de dolari, in comuna Corunca, judetul Mures. In primele noua luni, vanzarile companiei au atins 25,6 milioane dolari, peste 50% reprezentand medicamentele fabricate in unitatea de la Targu Mures.
Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale. Defalcat, Gedeon Richter Romania (fosta Armedica) a avut in perioada ianuarie-septembrie 2006 incasari de 14,7 milioane de dolari, in crestere cu 14,8% comparativ cu intervalul similar din 2005. In acelasi timp, vanzarile Richter Gedeon au insumat 10,9 milioane dolari, inregistrand o crestere buna comparativ cu anul anterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.