Filmarile pentru "Restul e tacere", cea mai recenta productie cinematografica semnata de Nae Caranfil, s-au incheiat sambata seara. Si nu oricum, ci cu o petrecere condimentata de cele mai in voga hituri internationale, menite sa asigure o atmosfera

Filmarile pentru "Restul e tacere", cea mai recenta productie cinematografica semnata de Nae Caranfil, s-au incheiat sambata seara. Si nu oricum, ci cu o petrecere condimentata de cele mai in voga hituri internationale, menite sa asigure o atmosfera demna de un club din centrul capitalei. Felicitarile, masa si dansul au avut loc la Hanul lui Manuc si au fost onorate de peste 100 de persoane, fie din interiorul echipei de productie, fie invitati, simpli spectatori ai evenimentului cu nuante mondene.

Dupa aproape sase luni de filmari, "Restul e tacere" se pregateste acum sa intre in postproductie. Primele impresii despre cum a decurs povestea pe platourile de filmare ni le-a impartasit regizorul si scenaristul Nae Caranfil, vizibil incantat de rezultatele eforturilor depuse. "Ultima scena a fost foarte grea, cu multe dialoguri. De altfel, filmarile in sine nu au fost usoare, am muncit mult alaturi de intreaga echipa. Restul e tacere este un proiect important, la care tin foarte mult, e povestea mea si sunt mandru de asta. Nu pot sa ma plang ca am intampinat dificultati, am dat tarcoale acestui proiect atata timp deoarece, pe parcurs, s-au ivit alte proiecte, am tot asteptat momentul potrivit si iata ca acum totul s-a sfarsit cu bine", marturiseste Nae Caranfil, printre felicitarile primite din partea celor prezenti. Cu un buget de 83 de miliarde de lei vechi, "Restul e tacere" se plaseaza printre cele mai scumpe productii cinematografice din Romania. Cristian Comeaga, producatorul executiv al filmului, spune ca nu a intampinat probleme in ceea ce priveste strangerea de fonduri si ca totul a decurs ca la carte. "Cand e vorba de un regizor renumit, cum e Caranfil, banii nu sunt niciodata o problema. Filmul acesta este o proba stralucitoare ca cinematograful romanesc traieste, ca lucrurile merg intr-o directie buna. E adevarat ca bugetul a fost destul de ridicat, e un buget mare chiar si pentru tarile din Europa de Est. O sa facem ce trebuie pentru ca filmul sa fie apreciat la justa lui valoare. Vrem sa-l inscriem in cadrul Festivalului de la Cannes, asta in conditiile va fi totul gata pana atunci", afirma Cristian Comeaga, producatorul executiv al filmului. Marea premiera este programata pentru toamna anului viitor.

"Making Of", serial in premiera
O alta productie si-a anuntat, sambata seara, debutul pe piata cinematografica. Este vorba de "Making of", primul serial documentar romanesc despre realizarea unui film. Cel putin asa sustin producatorii serialului, a carui poveste este inspirata din culisele filmului "Restul e tacere". "Making Of" este o noutate pe piata cinematografica din Romania. Este, daca vreti, bucataria interna a filmului lui Caranfil, pe care noi l-am folosit ca suport. Am incercat sa surprindem tot ceea ce s-a intamplat in spatele camerelor de filmat, eforturile intregii echipe, cu bucurii si probleme, cu toate ingredientele", marturiseste Sergiu Arsenie, producatorul serialului. Filmarile s-au incheiat sambata seara, o data cu ultima scena din "Restul e tacere". "Making Of" are 12 episoade si va fi difuzat de catre un post national de televiziune, cu aproximativ o luna inainte de marea premiera. "Serialul e conceput pentru piata romaneasca. Sa faci un film, oriunde in lume, e o poveste fascinanta. E mult mai multa munca decat presupune o emisiune de televiziune. Vrem sa aratam lumii cat de greu si, in acelasi timp, cat de frumos este sa faci un film. Cu siguranta, merita sa povestim cum s-a facut filmul lui Nae Caranfil", spune Marika Dimitar Manoil, regizorul serialului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.