Expansiunea importurilor, in primele noua luni, intr-un ritm mai rapid cu 8,5% fata cea a exporturilor a condus la majorarea deficitului comercial al Romaniei cu 45,6% fata de deficitul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2005, se arata intr-un
Expansiunea importurilor, in primele noua luni, intr-un ritm mai rapid cu 8,5% fata cea a exporturilor a condus la majorarea deficitului comercial al Romaniei cu 45,6% fata de deficitul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2005, se arata intr-un studiu al CNP, publicat vineri. Valoarea importurilor, in primele noua luni ale anului 2006, a fost de 28,7 miliarde euro, cu 24,5% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului 2005, iar exporturile realizate au fost in valoare de 19,1 miliarde euro, cu o valoare medie lunara de 2,1 mi-liarde euro, comparativ cu 1,8 miliarde euro in primele noua luni ale anului 2005. Evolutia diferentiata a exportului si importului pe zone geografice, a condus la o anumita distributie pe tari a deficitului comercial. Un fenomen important de semnalat este majorarea deficitului inregistrat cu tarile dezvoltate cu 53,6%, in conditiile in care ponderea acestora in total deficit este de aproape 60%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.