Doua state importante din Uniunea Europeana, Franta si Germania, au declarat ca vor colabora pentru a opri incercarea autoritatilor europene de a restructura piata energetica europeana. Cele doua tari l-au informat pe Jose Manuel Barroso, presedintel
Doua state importante din Uniunea Europeana, Franta si Germania, au declarat ca vor colabora pentru a opri incercarea autoritatilor europene de a restructura piata energetica europeana. Cele doua tari l-au informat pe Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, ca nu vor fi de acord cu dezmembrarea fortata a companiilor E.ON, RWE, Gaz de France si Edf, cei mai importanti jucatori din piata energetica europeana. Ca reactie la decizia celor doua tari, o echipa condusa de Barroso pregateste o noua propunere, mai putin severa, ce va fi publicata in prima luna din 2007, in vederea deschiderii pietei energetice europene. Totusi, specialistii se arata in continuare hotarati sa prezinte masuri pentru intensificarea concurentei in acest sector, informeaza Financial Times.
Neelie Kroes, comisarul european pentru competitie, a subliniat ca "prioritatea absoluta" ar trebui sa fie separarea companiilor care activeaza pe segmentul alimentarii cu energie de unitatile care opereaza retelele de infrastructura energetica.
"Trebuie sa existe o solutie structurala care sa conduca, o data pentru totdeauna, la separarea definitiva a operatiunilor de transport energetic de activitatile de generare si alimentare cu energie", declara Kroes, in octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.