Naveta spatiala Discovery a fost lansata cu succes simbata seara, de la Centrul Spatial Kennedy, la ora locala 20.47 (03.47, ora Romaniei), in vederea continuarii constructiei Statiei Spatiale Internationale (ISS). La un minut dupa lansare, naveta, c
Naveta spatiala Discovery a fost lansata cu succes simbata seara, de la Centrul Spatial Kennedy, la ora locala 20.47 (03.47, ora Romaniei), in vederea continuarii constructiei Statiei Spatiale Internationale (ISS). La un minut dupa lansare, naveta, care are la bord un echipaj de sapte astronauti, dintre care doua femei si cinci barbati, avea deja o viteza de 6.000 km/ora. Ajunsa pe orbita, la 225 km deasupra Terrei, dupa ce s-a desprins de rezervorul extern, Discovery si-a pornit cele doua motoare mici destinate manevrarii in spatiu. Naveta trebuie sa ajunga la altitudinea de 350 km, care ii va permite sa ajunga la ISS in cursul zilei de azi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.