Unul din cei mai mari spargatori de locuinte din Romania, care detinea suprematia in Bucuresti, a fost prins de ofiterii de la Crima Organizata, el fiind arestat insa pentru trafic de droguri.
Sile Zalog, in varsta de 55 de ani, este o "
Unul din cei mai mari spargatori de locuinte din Romania, care detinea suprematia in Bucuresti, a fost prins de ofiterii de la Crima Organizata, el fiind arestat insa pentru trafic de droguri.
Sile Zalog, in varsta de 55 de ani, este o "legenda" in lumea spargatorilor, avand la activ peste 30 de condamnari, in ultimii ani intrand in afaceri cu droguri. Alaturi de Sile au mai fost retinuti alti doi membri ai retelei, unul dintre acestia avand multiple condamnari pentru omor si furt. Cei trei, care au fost capturati in cadrul actiunii " Jaguarul", sunt acuzati de trafic de droguri de mare risc, constituirea unui grup infractional organizat, organizarea, conducerea sau finantarea traficului de droguri si detinere de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2006, gruparea a procurat si vandut, pe raza Capitalei, heroina provenita din Turcia. Cei trei fac parte dintr-o retea internationala specializata in traficul de droguri de mare risc, care a fost destructurata la sfarsitul lunii septembrie de ofiterii antidrog.
Ofiterii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog care au descins acasa la Sile Zalog au avut parte de o reprezentatie de zile mari. Extrem de degajat, barbatul le-a aratat cum se poate deschide o usa in numai zece secunde.
De asemenea, in locuinta acestuia se afla o intreaga colectie de pontoarce, de la cele folosite pe timpuri si pana la ultimele noutati. Adevarate piese de muzeu. Incatusat, Sile Zalog a avut o discutie savuroasa cu ofiterii. "In masina mai gasiti niste scule, da ati zis ca ati venit pentru altceva (n.r.-droguri). De abia am venit din Italia. Nici afara n-am voie sa fur. Sau ce, e interdictie la furat peste tot", le spune barbatul politistilor. In momentul in care ofiterii gasesc trusa folosita la spargerile de locuinte, Sile ii roaga sa le puna in ordine pe pat. "Puneti si voi alea ajutatoare deoparte, intr-o ordine". In momentul in care politistii il intreaba care sunt, Sile le da o mana de ajutor. "Alea trei incarligate sunt ajutatoare pentru yale". Tatal spargatorilor nu pare ingrijorat de faptul ca va sta ceva ani dupa gratii, este invatat cu puscaria.
Demonstratie pentru politisti
Ba chiar glumeste cu ofiterii cand acesta ii spun, in gluma, ca le-ar trebui si lor pontoarcele pentru a descuia usi cand se duc sa aresteze infractorii. "Mai lasati-ma cu trebuitu' la garda. Luati bani si cumparati-va". Ba chiar se ofera sa faca o demonstratie. In zece secunde desface yala unei usi fara a rupe butucul, aceasta ramanand in perfecta stare de functionare. In masina lui Sile Zalog politistii gasesc o adevarata colectie. Pontoarce vechi, folosite de " vechea garda" de spargatori. Barbatul le explica oamenilor legii la ce foloseste fiecare unealta. Una pentru lacate, alta pentru usa, alta pentru "usi blindate".
Sile Zalog le povesteste ofiterilor de la Crima Organizata cum s-au schimbat tipul de yale la inceputul anilor '80, la scurt timp dupa arestare lotului din care facea si el parte, pentru a nu mai putea fi folosita pontoarcele. " Dupa ce ne-au luat pe noi, aia de la fabrica Urbis au marit un dinte. Inainte de arestarea noastra toti dintii de la yale se puneau de la 1 la 7. Dupa ce m-au arestat, au marit toti dintii cu doua zecimi, ca sa nu se mai poata folosi pontoarca", spune tatal spargatorilor. Cu o dezinvoltura iesita din comun, Sile Zalog face o istorie a pontoarcei si a metodelor folosite din trecut si pana in prezent. "Daca nu ai macar peste 50% succes, nu se merita. Daca din zece usi pe care le incerci, merg doar patru, nu se merita. Mai bine te lasi de meserie", spune Sile Zalog. Politistii au efectuat si alte perchezitii in cadrul actiunii " Jaguarul", in urma acestora gasindu-se mari cantitati de droguri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.