Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a precizat sambata, in sedinta Consiliului National de Coordonare al PD ca, in cursul acestei saptamani, cel mai probabil astazi, va avea loc o intalnire intre liderii democrati si platformistii liberali. E

Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a precizat sambata, in sedinta Consiliului National de Coordonare al PD ca, in cursul acestei saptamani, cel mai probabil astazi, va avea loc o intalnire intre liderii democrati si platformistii liberali. Emil Boc a spus ca, incepand de astazi, in oricare dintre zile ar putea avea loc aceasta discutie. Referitor la afirmatiile liberalului Ludovic Orban privind faptul ca PD va incerca curand sa faca o alianta cu viitorul Partid Liberal Democrat, Boc s-a intrebat retoric: "Si cu cine vor sa avem majoritate? Cu PSD?". Partidul Democrat este deschis spre colaborare cu Partidul Liberal Democrat pentru a sustine in parlament proiectele Aliantei D.A., a adaugat Boc. "Daca pana acum erau o problema a PNL, acum ei (PLD - n.r.) sunt o problema a Aliantei D.A. pe care PD nu o poate ignora. Partidul Democrat nu poate trece cu vederea forta parlamentara a partidului ce se creeaza, in contextul in care Alianta D.A. nu se poate sprijini pe o majoritate parlamentara pentru indeplinirea angajamentelor luate in fata romanilor", a subliniat Emil Boc. El a explicat ca democratii vor colabora cu PLD pentru a mentine electoratul Aliantei D.A. "de aceeasi parte a baricadei impotriva PSD".
"Nu vom bate la usa PSD pentru a cere sprijin. Preferam sa colaboram cu partenerii nostri din PLD decat sa batem la usa PSD", a afirmat Emil Boc. Liderul democrat a adaugat ca PD nu a facut din alegerile anticipate un scop in sine, dar organizarea lor in 2005 ar fi fost utila. "Am fi avut acum o majoritate parlamentara confortabila, cu o Romanie intrata in UE in forta. Nu este, din pacate, asa", a spus Emil Boc. Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a recunoscut, sambata, ca unul dintre factorii care au contribuit la situarea PD, potrivit sondajelor, pe prima pozitie in preferintele politice ale romanilor a fost asocierea cu imaginea si performantele politice ale presedintelui Traian Basescu. "Nu avem de ce sa ne ferim de continuitatea relatiei pe care o avem cu presedintele Traian Basescu. Ni s-ar parea total neserios ca un partid care a dat presedintele Romaniei sa intre, a doua zi, in relatii de disputa, controverse, jigniri cu acesta, asa cum au facut alte partide de pe scena politica romaneasca", a remarcat Emil Boc."Povara cea mai grea a aderarii a stat pe umerii ministrilor PD" , a mai spus liderul PD.

Traian Boc revine...
In debutul lucrarilor Consiliului National de Coordonare , secretarul general al formatiunii politice, ministrul Vasile Blaga, l-a invitat sa ia cuvantul pe "presedintele Traian Boc". In aplauzele celor aproximativ 800 de delegati, presedintele PD Emil Boc a declarat ca nu se poate supara pe faptul ca i s-a spus din nou Traian Boc."Un partid trebuie sa fie mandru de originea pe care o are, asa ca nimeni nu poate fi suparat niciodata", a spus Emil Boc de la tribuna CNC. Nu este pentru prima data cand liderului PD i se spune intr-un cadru oficial Traian Boc.

... Inca noua secretari executivi
Al doilea tur de scrutin pentru numirea secretarilor executivi in completarea Biroului Permanent National al PD i-a desemnat pe Catalin Marinescu - Ialomita cu 479 de voturi, Corin Lunganu - Teleorman cu 463, Costica Canacheu - Bucuresti cu 460 de voturi si Dumitru Moinescu - Constanta, cu 455.In cadrul Consiliului National de Coordonare al PD au fost exprimate, in al doilea tur, 801 voturi, dintre care 790 valide, iar 11 au fost nule.Din primul tur au castigat Elena Udrea, cu 456 de voturi din cele 798 de voturi exprimate, secretarul de stat Mircea Toader (565 de voturi), senatorul de Iasi Dan Carlan (542 de voturi), Marius Rogin -Neamt, (458 de voturi) si primarul din Targu Mures, Dorin Florea, (410 voturi). Pentru cele noua functii de secretari executivi, care vor completa Biroul Permanent National al PD, au candidat 29 de democrati.

Elena Udrea: "PD - cel mai atacat, pentru ca este cel mai puternic"
Fostul consilier de stat la Presedintie Elena Udrea, care a fost aleasa intr-un post de secretar executiv al Partidului Democrat in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD, le-a vorbit colegilor despre spiritul de echipa. "Pentru cei care nu ma cunosc sunt blonda de la Partidul Democrat si cateodata Elena Udrea. Pentru ca, inaintea mea, colegii mei au spus tot ceea ce se putea spune, am sa profit de faptul ca ma pot adresa voua si am sa va marturisesc ca cel mai puternic sentiment pe care il am, dupa aproape doi ani de confruntari publice, este ca lupta politica este o lupta grea, atunci cand crezi cu adevarat in ceea ce faci si, mai ales, cand nu vrei sa faci niciun fel de compromis", a spus Udrea.Ea a afirmat ca, la ora actuala, PD este cel mai atacat partid, pentru ca este si cel mai puternic. "Daca domnul Mircea Geoana isi face campanie electorala, alege sa atace PD, daca PC iese de la guvernare se declara dusman al PD si promite sa izoleze pe scena politica PD. Si cu totii laolalta, impreuna cu PNL, cu care suntem la guvernare, aripa Tariceanu, aleg sa faca echipa, sa se sustina reciproc si sa-si voteze ministrul economiei in parlament", a sustinut Elena Udrea, care a indemnat la unitatea democratilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.