De cateva ori pe an sosesc in Capitala cu diverse treburi. Imi rezerv timp sa vizitez centrul istoric al Bucurestiului, pe care, cu foarte multi ani in urma, il vizitam cu mama. Cu ocazia marilor Sarbatori - de Craciun, de Pasti si de Sfanta Marie Ma
De cateva ori pe an sosesc in Capitala cu diverse treburi. Imi rezerv timp sa vizitez centrul istoric al Bucurestiului, pe care, cu foarte multi ani in urma, il vizitam cu mama. Cu ocazia marilor Sarbatori - de Craciun, de Pasti si de Sfanta Marie Mare, faceam cumparaturile din Capitala. Zona comerciala Sfantu Gheorghe - Lipscani o strabateam la pas si intram in toate magazinele - un adevarat lant de pravalii de lux - cum le numeam noi, provincialii. Impresionante prin marime, varietatea marfurilor si decorul stralucitor, magazinele acestea se comparau cu cele mai renumite magazine din Austria si Franta. Asa semnalau unele ziare si afise din acea vreme. Familia mea facea economii la sange, 3-4 luni pe an! Din leafa lor, rudele - meseriasi si invatatori - adunau bani pentru a-i innoi pe copii cu hainute frumoase. Bomboanele pentru pomul de Craciun le cumparam tot din aceste magazine. Ce frumoase erau ambalajele si cu cata bucurie si emotie le asezam sub brad... Apoi, multi ani, a domnit comertul socialist.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.