Baschetul romanesc va imbraca haine de gala, in aceasta seara, de la ora 19, pentru a aniversa in cadrul festiv oferit de Opera Romana 75 de ani de la infiintarea FRB. Si cum evenimentul se va petrece la finele unui an fructuos pentru FRB, in care se
Baschetul romanesc va imbraca haine de gala, in aceasta seara, de la ora 19, pentru a aniversa in cadrul festiv oferit de Opera Romana 75 de ani de la infiintarea FRB. Si cum evenimentul se va petrece la finele unui an fructuos pentru FRB, in care senioarele s-au calificat la Euro 2007, iar juniorii au castigat aurul continental, interesul celor din tara si strainatate a depasit cu mult previziunile presedintelui FRB, Carmen Tocala. Astfel, la spectacolul regizat de Claudiu Bleont, in cadrul caruia asistenta va fi delectata cu un recital de colinde al Corului Preludiu dirijat de fostul baschetbalist Voicu Enachescu, dar si cu mai multe piese de jazz interpretate de Maria Raducan, vor fi prezenti peste 500 de persoane, printre care oficiali ai FIBA-World si FIBA-Europe, dar si ai federatiilor din Turcia, Grecia, Franta, Spania si Bulgaria. Totodata, vor mai lua loc in loje reprezentantii Ambasadelor SUA, Germaniei, Moldovei si Rusiei, politicieni romani de prim rang, precum si consilierii prezidentiali Octavian Belu si Mariana Bitang. Si cum o astfel de aniversare nu se poate desfasura fara "actorii principali", pe scena vor urca pentru a primi distinctii prezidentiale fosti antrenori si sportivi septuagenari, care vor fi aclamati cu siguranta din sala de actualii "artisti" de sub panouri. De altfel, in cadrul spectacolului, va avea loc si o parada a evolutiei istorice a echipamentului sportiv feminin, din 1600 si pana in prezent. "Sper sa fie o seara de neuitat, in care trecutul, prezentul si viitorul baschetului romanesc se vor contopi pentru aceeasi dragoste", a spus Tocala, care a mai dezvaluit faptul ca bugetul pentru acest eveniment depaseste 40.000 de euro. "In afara invitatiilor pe care le-am facut, am mai primit si alte solicitari de participare atat din tara, cat si din strainatate. Este vorba despre politicieni, oficialitati, si nu in ultimul rand fosti sau actuali jucatori si antrenori, care vor sa fie alaturi de noi la sarbatoarea noastra", a incheiat presedintele FRB.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.